Eilen yhteensä 88810 latausta

20283 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Protestit Pariisissa: Uusi Kansanrintama ja Parlamenttivaalien Tulokset Parlamenttivaalit Ranskassa

08.07.2024 05:26

Protestit Pariisissa: Uusi Kansanrintama ja Parlamenttivaalien Tulokset Parlamenttivaalit Ranskassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Protestit Pariisissa: Uusi Kansanrintama ja Parlamenttivaalien Tulokset

Pariisi, Ranska — Parlamenttivaalien ennakkotulosten julkistamisen jälkeen Pariisin kaduille kerääntyi tuhansia vasemmistolaisen “Uuden kansanrintaman” kannattajia. He kokoontuivat Tasavallan aukiolle ilmaistakseen tyytymättömyyttään. Aluksi mielenosoitus oli rauhanomainen, mutta myöhemmin protestoijat hyökkäsivät poliisin kimppuun.

Le Figaro -lehden mukaan Tasavallan aukiolle saapui noin kahdeksan tuhatta “Uuden kansanrintaman” kannattajaa. Aluksi he huusivat erilaisia iskulauseita ja käyttäytyivät rauhallisesti, mutta myöhemmin he alkoivat heitellä ilotulitteita ja kiviä poliiseja kohti. Poliisi vastasi kyynelkaasulla ja äänikranaateilla.

Mellakan aikana rikottiin useiden kauppojen ja pankkien ikkunoita. Protestoijat sytyttivät polkupyöriä ja katukalusteita tuleen, ja heittelivät niitä poliiseja kohti. Yksi henkilö on otettu kiinni. Poliisi yrittää rauhoittaa mielenosoittajia.

Protestit levisivät myös Nantesin ja Lyonin kaupunkeihin, joissa poliisi pidätti kolme henkilöä. Yksi poliisi sai palovammoja.

# Parlamenttivaalit Ranskassa

Sunnuntaina 7. heinäkuuta Ranskassa järjestettiin parlamenttivaalien toinen kierros. Exit poll -tulosten mukaan äärioikeistolainen “Kansallinen liittouma”, joka johti ensimmäisellä kierroksella, ei saavuttanut enemmistöä äänistä. Marine Le Penin johtama puolue voi saada 120-150 paikkaa parlamentissa. “Uusi kansanrintama” voi saada 180-215 paikkaa, ja presidentti Emmanuel Macronin koalitio 150-180 paikkaa.

Mielenkiintoista on, että ainakin 214 toisen kierroksen ehdokasta vetäytyi vaaleista estääkseen Marine Le Peniä saamasta absoluuttista enemmistöä parlamentissa.

Ennakkotulosten julkistamisen jälkeen Ranskan pääministeri Gabriel Attal ilmoitti eroavansa. Virallisen ilmoituksen hän tekee lopullisten tulosten julkistamisen jälkeen. Hän kuitenkin jatkaa parlamentin jäsenenä, sillä hänet valittiin uudelleen.

Presidentti Emmanuel Macron saattaa myös erota ennenaikaisesti. Hän keskusteli päätöksestä lähimpien neuvonantajiensa kanssa sen jälkeen, kun hän oli päättänyt hajottaa parlamentin alahuoneen. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että tällainen askel saattaa johtaa maan epävakauteen.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:10:53