Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Raketinisku Dniproon: Yksi kuollut, useita loukkaantuneita ## #Dnipro #Ukraina #Venäjä #Raketinisku

08.07.2024 15:31

# Raketinisku Dniproon: Yksi kuollut, useita loukkaantuneita ## #Dnipro #Ukraina #Venäjä #Raketinisku
Lukuaika: < 1 minuutti

# Raketinisku Dniproon: Yksi kuollut, useita loukkaantuneita

## #Dnipro #Ukraina #Venäjä #Raketinisku

Heinäkuun 8. päivänä tapahtunut raketinisku Dniproon johti yhden paikallisen asukkaan kuolemaan ja kuuden loukkaantumiseen. Tiedon vahvistaa Ukrainan yleinen syyttäjänvirasto.

Dnipropetrovskin alueellinen syyttäjänvirasto on aloittanut esitutkinnan sotarikosten ja tahallisen tappamisen vuoksi. Iskun seurauksena vahingoittui monikerroksinen asuinrakennus, yritys ja autokorjaamo. Paikalla olleet syyttäjät, tutkijat ja asiantuntijat jatkavat edelleen tapahtuman seurausten dokumentointia.

Kuvat paikan päältä osoittavat, että asuinrakennuksen katto on kärsinyt merkittäviä vahinkoja. Aluehallinto oli aiemmin ilmoittanut uhreista, mutta tarkat tiedot ovat vielä tarkentumassa.

Raketinisku Ukrainaan alkoi varhain aamulla 8. heinäkuuta. Kello 7:18 alkoi ilmoituksia vihollisen ilmailusta, mukaan lukien MiG-31K-hävittäjän noususta, joka voi kantaa “Kinžal”-tyyppisiä ohjuksia, sekä viiden Tu-95-pommittajan noususta Venäjän Murmanskin alueelta. Tiedossa on, että Venäjä käytti Kiovan iskuissa Kh-101-ohjuksia, jotka laukaistiin Tu-95-pommittajista.

Iskujen seurauksena Kiovassa, Dniprossa ja Kryvyi Rihissä on uhreja ja kuolonuhreja. Kryvyi Rihissä tiedetään vihollisen surmanneen 10 ihmistä ja loukkaantuneen 32. Kiovassa on tiedossa viisi kuollutta, ja ihmisiä etsitään edelleen Venäjän vahingoittamasta lastensairaalasta “Ohmatdyt”. Pelastustoimet ovat käynnissä, ja vapaaehtoiset auttavat raivaamaan romua. Eniten kärsi sairaalan toksikologinen osasto, joka on käytännössä tuhottu.

Myös kriittinen energiajärjestelmä on kärsinyt vahinkoja. Kolme DTEK-muuntaja-asemaa on täysin tuhottu tai vaurioitunut Kiovan Holosiivskin ja Ševtšenkivskin alueilla.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:59:09