Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Raketti-isku Ukrainaan 8. heinäkuuta: Strategiset hyökkäykset ja Ukrainan ilmapuolustus #Ukraina #Venäjä #Jytomyr #Tšerkasy #Herson ## Hyökkäys suunniteltiin etukäteen

08.07.2024 08:41

# Raketti-isku Ukrainaan 8. heinäkuuta: Strategiset hyökkäykset ja Ukrainan ilmapuolustus #Ukraina #Venäjä #Jytomyr #Tšerkasy #Herson ## Hyökkäys suunniteltiin etukäteen
Lukuaika: 2 minuuttia

# Raketti-isku Ukrainaan 8. heinäkuuta: Strategiset hyökkäykset ja Ukrainan ilmapuolustus #Ukraina #Venäjä #Jytomyr #Tšerkasy #Herson

Venäjän tekemä raketti-isku Ukrainaan 8. heinäkuuta ei ollut mittava: hyökkäyksessä käytettiin neljää strategista pommikonetta, ja hyökkääjämaa laukaisi niistä vain neljä risteilyohjusta. Näiden lisäksi käytettiin kaksi ballistista ohjusta. Ukrainan ilmapuolustus onnistui torjumaan kolme kuudesta ohjuksesta.

Ukrainan ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Mykola Oleštšuk, tarkensi, että vihollinen hyökkäsi Ukrainaan sekä ilma- että maapohjaisilla ohjuksilla: neljällä H-101-ohjuksella strategisista TU-95MS-pommikoneista (laukaisualue: Venäjän Saratovin alueen ilmatila) ja kahdella Iskander-M-ballistisella ohjuksella (laukaisualueet: Venäjän Kurskin alue ja tilapäisesti miehitetty Krim).

“Ilmapuolustuksen taistelutoiminnan tuloksena on tuhottu kolme H-101-risteilyohjusta Žytomyrin ja Tšerkasyn alueilla”, raportoi Oleštšuk.

8. heinäkuuta hyökkäys oli poikkeuksellinen: yön aikana neljän TU-95MS-pommikoneen jälkeen aamulla miehittäjät nostivat ilmaan vielä yhden vastaavan pommikoneen Oljanjan lentokentältä sekä Kinzhal-ohjuksien kantajan MiG-31:n, joka on jo laskeutunut.

## Hyökkäys suunniteltiin etukäteen

Ukrainalaiset saivat tietää venäläisten vihollisten suunnitelmista yönä 8. heinäkuuta, kun strategiset TU-95-pommikoneet nousivat ilmaan. Lisäksi miehittäjät veivät Mustallemerelle kaksi ohjuskantajaa. Tällä hetkellä Mustallamerellä on myös venäläinen ohjuskantaja, jonka yhteislaukauskapasiteetti on neljä “Kalibr”-ohjusta. Ukrainan merivoimien mukaan Azovinmerellä havaittiin kolme vihollisalusta, mutta niissä ei ollut risteilyohjus “Kalibrin” kantajia.

Volgogradin alueelta tapahtuneiden rakettilaukaisujen jälkeen ilmavoimat ilmoittivat ohjusten saapumisajan Ukrainan ilmatilaan noin kello 2 yöllä 8. heinäkuuta. Tällöin koko Ukrainassa (paitsi maan länsiosissa) julistettiin yleinen ilmahälytys. Hälytys kesti 1 tunnin ja 48 minuuttia, päättyen kello 03:49.

Seurantakanavat raportoivat myös vihollisten TU-95:n laukaisumanöövereistä Kaspianmeren alueella. Ensimmäinen risteilyohjusryhmä saapui Tšernihivin alueelta ja suuntasi etelään, erityisesti kohti Tšerkasyn aluetta. Ilmavoimat ilmoittivat uhan olevan erityisen suuri Kanyvin suunnalla. Sen jälkeen ohjukset muuttivat kurssiaan kohti Žytomyrin aluetta. Näyttää siltä, että tällä kertaa vihollisten kohde oli lähellä Žytomyriä.

Muistutuksena, että yönä 7. heinäkuuta venäläiset hyökkäsivät Hersonin keskustaan. Kaupungissa kuultiin räjähdyksiä ja syttyi tulipalo. Hyökkäyksessä vahingoittui rakastettu siviilikohde.

Venäläiset eivät lopeta hyökkäyksiään Ukrainaan. Esimerkiksi 3. kesäkuuta he iskivät raketeilla Dniproon. Hyökkäyksessä vahingoittuivat kauppakeskus, sairaala, kauppoja ja lasten sairaalan teho-osasto. Hyökkäyksen seurauksena kuoli viisi ihmistä ja yli 30 loukkaantui.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:27:04