Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Rakettihyökkäys Ukrainaan: 30 rakettia torjuttu, vakavia vaurioita Kiovassa #Kiova #Ukraina #Venäjä #MikolaOleštšuk #Zelenskyi

08.07.2024 17:09

Ei audiota saatavissa.

# Rakettihyökkäys Ukrainaan: 30 rakettia torjuttu, vakavia vaurioita Kiovassa #Kiova #Ukraina #Venäjä #MikolaOleštšuk #Zelenskyi
Lukuaika: 2 minuuttia

# Rakettihyökkäys Ukrainaan: 30 rakettia torjuttu, vakavia vaurioita Kiovassa #Kiova #Ukraina #Venäjä #MikolaOleštšuk #Zelenskyi

8. heinäkuuta tapahtunut rakettihyökkäys aggressiivisen valtion toimesta oli vaikea torjua, mutta Ukrainan puolustajat onnistuivat pudottamaan 30 rakettia. Noin klo 10 aamulla vihollinen teki yhdistetyn raketti-iskun Ukrainaan. Venäjä käytti seitsemää eri tyyppistä ilmasta, mereltä ja maalta laukaistua rakettia.

Ilmavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Mykola Oleštšuk, raportoi hyökkäyksen torjunnan tuloksista Telegram-viestissään. Ennakkotietojen mukaan venäläiset sotarikolliset laukasivat yhteensä 38 rakettia:

– Yhden aeroballistisen raketin Kh-47M2 Kinzhal
– Neljä ballistista Iskander-M-rakettia
– Yhden risteilyohjuksen 3M22 Tsirkon
– Kolmetoista risteilyohjusta Kh-101
– Neljätoista risteilyohjusta Kalibr
– Kaksi risteilyohjusta Kh-22
– Kolme ohjattua ilmailurakettia Kh-59/Kh-69

Ilmatorjunta onnistui tuhoamaan 30 vihollisrakettia:

– Yhden aeroballistisen raketin Kh-47M2 Kinzhal
– Kolme ballistista Iskander-M-rakettia
– Yksitoista risteilyohjusta Kh-101
– Kaksitoista risteilyohjusta Kalibr
– Kolme ohjattua ilmailurakettia Kh-59/Kh-69

Ukrainan asevoimien tiedotteesta käy ilmi, että ilmatorjunta ei tällä kertaa pystynyt pudottamaan yhtä Tsirkon-rakettia, yhtä Iskander-M-rakettia, kahta Kh-22-rakettia, kahta Kh-101-rakettia ja kahta Kalibr-rakettia. Oleštšuk korosti, että kyseessä oli jälleen yksi Venäjän terrori-isku rauhallisiin kaupunkeihin. Hän vaati maailmaa reagoimaan voimakkaasti tähän aggressiivisen valtion rikokseen.

“Ei pitäisi olla keskustelua siitä, voidaanko iskeä sotilaskohteisiin Venäjän alueella. Kostamme jokaisesta ukrainalaisesta,” lupasi komentaja.

Hyökkäyksen seuraukset Kiovassa: merkittäviä vahinkoja Omatdyt-sairaalassa, kymmeniä rakennuksia vaurioitui, kuolonuhreja

Muistutamme, että maanantaina 8. heinäkuuta Kiovaan kohdistettiin uusi raketti-isku. Ainakin osa raketeista tuhottiin lähestyttäessä pääkaupunkia – kaupunki kuuli useita räjähdyksiä ilmatorjunnan toiminnan seurauksena. Aluksi kaupungin viranomaiset ilmoittivat romahduksista Solomjanskin, Dniprovskin ja Holosiivskin alueilla.

Myöhemmin kävi ilmi, että seuraukset olivat merkittävämpiä, erityisesti yksi asuinkerrostalon rappu Ševtšenkon alueella tuhoutui kokonaan. Lisäksi energialaitokset kärsivät vahinkoa: kolme DTEKin muuntaja-asemaa joko tuhoutui kokonaan tai vaurioitui. Tuhot sijaitsivat Holosiivskin ja Ševtšenkon alueilla.

Kerroimme myös, että 8. heinäkuuta tehdyssä raketti-iskussa Omatdyt-sairaala kärsi vakavia vahinkoja. Presidentti Volodymyr Zelenskyi julkaisi kuvia, joissa pääkeskuksen ikkunat olivat rikkoutuneet ja muita ilmeisiä tuhoja oli havaittavissa. Zelenskyi huomautti, että Kiovaan ja muihin kaupunkeihin iskettiin yli 40 erilaisella raketilla. Eniten kärsi sairaalan toksikologinen osasto, joka tuhoutui käytännössä kokonaan. Kiovalaiset saapuivat auttamaan raivaustöissä.

Raketti-isku Ukrainaan: kuolonuhreja Dniprossa ja Kryvyissä Rihissä

Myös muita kaupunkeja maassa iskettiin. Harkovan alueelle vihollinen pommitti KAB:illa, ja ballistisia ohjuksia laukaistiin muihin kaupunkeihin ja alueisiin Tu-95-pommikoneilla. Ukrainan ilmavoimien mukaan raketit lensivät etelästä ja pohjoisesta. Räjähdyksiä raportoitiin Kropyvnytskissä ja Skadovskissa. Räjähdyksiä kuului myös Kryvyssä Rihissä (vähintään 11 kuollutta), Dniprossa (vähintään yksi kuollut ja kuusi haavoittunutta), Slovjanskissa ja Kramatorskissa.

Ukrainan hätätilapalvelun mukaan kello 15:30 mennessä koko maassa kuoli 31 ihmistä vihollisen hyökkäyksen seurauksena, ja 125 loukkaantui.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta saadaksesi lukukokemuksen ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:15:55