Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Ranskan pääministeri eroaa vaalien jälkeen ## Parlamenttivaalit Ranskassa

08.07.2024 03:08

# Ranskan pääministeri eroaa vaalien jälkeen ## Parlamenttivaalit Ranskassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ranskan pääministeri eroaa vaalien jälkeen

Ranskan pääministeri Gabriel Attal ilmoitti eroavansa tehtävästään, kun toisen kierroksen parlamenttivaalien tulokset julkistettiin. Hän kuitenkin aikoo tehdä tämän vasta, kun viralliset vaalitulokset on vahvistettu. Tulevaisuudessa Attal toimii uutena parlamentin jäsenenä, sillä hänet valittiin yhdeksi uuden parlamentin jäsenistä.

Asiasta kertoi BFM TV. Heidän mukaansa Attal totesi, että Ranskassa on alkanut “uusi aikakausi”, minkä vuoksi hän jättää tehtävänsä. Hän kuitenkin jatkaa velvollisuuksiensa hoitamista siihen asti, kunnes tilanne niin vaatii.

“Ensemble-lista, joka sai toiseksi eniten ääniä, ei saavuttanut enemmistöä. Uskollisena tasavallan perinteelle ja omien periaatteidensa mukaisesti, annan presidentille eroilmoitukseni huomenna aamulla”, Attal sanoi.

Pääministeri korosti, että hän voitti vaalit Hauts-de-Seinen 10. vaalipiirissä ja toimii nyt kansalliskokouksen jäsenenä.

## Parlamenttivaalit Ranskassa

Ranskassa järjestettiin 7. heinäkuuta ennenaikaiset parlamenttivaalien toinen kierros. Siinä äärioikeistolainen Kansallinen liittouma, jonka muodollinen johtaja on Marine Le Pen, ei saanut odottamaansa enemmistöä. Ennakkotietojen mukaan ensimmäisen sijan saavutti Uusi kansanrintama, joka voi saada 180-215 paikkaa parlamentissa. Macronin koalitio voi puolestaan saada 150-180 paikkaa, kun taas Kansallinen liittouma voi odottaa vain 120-150 mandaatin saantia.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron saattaa erota ennenaikaisesti, koska hänen koalitionsa hävisi vaaleissa. Hän alkoi keskustella tästä päätöksestä lähipiirinsä kanssa sen jälkeen, kun hän oli päättänyt hajottaa parlamentin alahuoneen. Tällainen liike saattaa johtaa maan epävakauteen.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävillenne. Voitte myös kirjautua Patreoniin lukeaksenne blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:13:10