Eilen yhteensä 88810 latausta

20253 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Ranskan pääministeri erosi #GabrielAttal #Parlamenttivaalit #EmmanuelMacron #Ranska ## Parlamenttivaalit Ranskassa

08.07.2024 05:22

# Ranskan pääministeri erosi #GabrielAttal #Parlamenttivaalit #EmmanuelMacron #Ranska ## Parlamenttivaalit Ranskassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ranskan pääministeri erosi #GabrielAttal #Parlamenttivaalit #EmmanuelMacron #Ranska

Ranskan pääministeri Gabriel Attal ilmoitti eroavansa virastaan toisen kierroksen parlamenttivaalien tulosten julkistamisen jälkeen. Attal kuitenkin totesi, että ero astuu voimaan vasta virallisten vaalitulosten julkistamisen jälkeen. Hän jatkaa toimintaansa kansanedustajana, sillä hänet valittiin uuden parlamentin jäseneksi.

Uutinen tuli BFM TV:ltä, jonka mukaan Attal totesi, että Ranskassa on alkanut “uusi aikakausi”. Tästä syystä hän ilmoitti eroavansa. Kuitenkin hän jatkaa tehtävissään niin kauan kuin velvollisuus sitä vaatii.

“Ensemble-lista, joka sijoittui toiseksi äänestyksessä, ei saavuttanut enemmistöä. Näin ollen, uskollisena tasavallan perinteille ja omien periaatteidensa mukaisesti, ilmoitan presidentille eroavani virasta huomenaamulla”, Attal sanoi.

Attal korosti voittaneensa 10. vaalipiirissä Hauts-de-Seinessa ja jatkavansa nyt kansanedustajana “Kansalliskokouksessa”.

## Parlamenttivaalit Ranskassa

Ranskassa järjestettiin 7. heinäkuuta ennenaikaiset parlamenttivaalit. Toisessa kierroksessa äärioikeistolainen puolue “Kansallinen liittouma”, jonka muodollinen johtaja on Marine Le Pen, ei saanut odottamaansa enemmistöä. Alustavien tulosten mukaan ensimmäiseksi sijoittui “Uusi kansanrintama”, joka voi saada 180–215 paikkaa parlamentissa. Macronin koalitio voi saada 150–180 paikkaa. “Kansallinen liittouma” voi odottaa saavansa 120–150 paikkaa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron saattaa erota ennenaikaisesti hävittyään vaalit. Hän on alkanut keskustella tästä päätöksestä lähimpien neuvonantajiensa kanssa sen jälkeen, kun hän päätti hajottaa parlamentin alahuoneen. Tämä askel voi aiheuttaa maan epävakautta.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Rekisteröidy Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 16:05:53