Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Saksa auttaa ukrainalaisia lapsia

08.07.2024 22:56

Ei audiota saatavissa.

# Saksa auttaa ukrainalaisia lapsia
Lukuaika: < 1 minuutti

# Saksa auttaa ukrainalaisia lapsia

Saksa on valmis ottamaan vastaan ukrainalaisia lapsia hoidettavaksi Venäjän ohjushyökkäyksen jälkeen Kiovan “Ohotdyt”-lastensairaalaan. Lapsia lähdetään hakemaan jo keskiviikkona.

Saksan terveysministeri Karl Lauterbach ilmoitti asiasta Twitterissä keskusteltuaan Ukrainan terveysministerin Viktor Ljaškon kanssa.

“Minä lupasin Ukrainan terveysministerille Viktor Ljaškalle, että otamme vastaan sairaita lapsia, jotka tarvitsevat hoitoa, milloin tahansa. Seuraava pelastuslento lähtee keskiviikkona. Kohdistamalla hyökkäyksen lastensairaalaan Putin on jälleen osoittanut olevansa sotarikollinen”, Lauterbach kirjoitti.

Muistutettakoon, että Ohotdyt-lastensairaalassa on tuhottu toksikologinen osasto, ikkunat ovat rikki ja rakennuksen seinät ovat vaurioituneet. Satoja vapaaehtoisia ja pelastustyöntekijöitä purkaa raunioita koko päivän ajan.

Ohjushyökkäykset sairaaloihin Ukrainassa ovat herättäneet maailmanlaajuista huomiota. 8. heinäkuuta tehdyssä iskussa vaurioitui erityisesti sairaalan pääosasto, jonka ikkunat rikkoutuivat. Toksikologinen osasto tuhoutui lähes kokonaan, ja paikalliset asukkaat ovat tulleet auttamaan raivaustöissä. Raunioista etsitään edelleen ihmisiä, ja pelastustyöt jatkuvat vapaaehtoisten ja pelastustyöntekijöiden voimin.

SBU on iskun jälkeen ilmoittanut, että syylliset tulevat saamaan ansaitun rangaistuksensa. Erikoispalveluiden mukaan heidän nimensä ovat tiedossa. Myös presidentti Volodymyr Zelenskyi on luvannut, että syylliset tullaan rankaisemaan, ja hän on kutsunut koolle YK:n turvallisuusneuvoston käsittelemään Venäjän iskuja sairaaloihin.

Samana päivänä tehtiin toinen isku, jossa raketin osat vaurioittivat perheklinikka Isidaa Dnipro-alueella Kiovassa. Iskussa kuoli neljä ihmistä ja vähintään kolme loukkaantui.

Ukrainan terveysministeriö on ilmoittanut keräävänsä varoja Ohotdyt-lastensairaalan hyväksi, jossa maanantaina tapahtuneessa Venäjän ohjushyökkäyksessä kuoli kaksi ihmistä. Rahaa voi lahjoittaa Ohotdyt-säätiön tileille.

Kaikki sairaalan kiireelliset tarpeet voi tarkistaa paikan päällä koordinaattorilta, Ohotdyttin johtavalta sairaanhoitajalta Olena Primakilta: +38067 277 78 06. Lisätietoja sairaalan kunnostustarpeista saa talousasioista vastaavalta apulaisjohtajalta Natalia Myrutalta: +380 93 580 56 72.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 11:11:25