Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Tuhoisa raketti-isku Ukrainaan: yli 30 kuollutta ja 125 loukkaantunutta

08.07.2024 16:03

# Tuhoisa raketti-isku Ukrainaan: yli 30 kuollutta ja 125 loukkaantunutta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Tuhoisa raketti-isku Ukrainaan: yli 30 kuollutta ja 125 loukkaantunutta

Ukraina koki 8. heinäkuuta tuhoisan raketti-iskun. Venäjä laukaisi raketteja rauhallisiin kaupunkeihin, vahingoittaen yli 50 siviilikohdetta, mukaan lukien asuinrakennuksia, liikekeskuksen ja kaksi lääketieteellistä laitosta. Pelastus- ja raivaustyöt jatkuvat pahiten kärsineillä alueilla, ja uhrien määrä kasvaa jatkuvasti.

Sisäministeri Igor Klymenko ilmoitti Telegramissa, että kello 15:00 mennessä 28 ihmistä oli kuollut Venäjän raketti-iskussa: 11 Dnipropetrovskin alueella ja 17 Kiovassa. Hänen mukaansa 112 ihmistä on loukkaantunut: 62 Dnipropetrovskin alueella, 48 pääkaupungissa ja kaksi Kiovan alueella. Ukrainan pelastuspalvelu (DSNS) ilmoitti, että kello 15:30 mennessä koko maassa oli kuollut 31 ihmistä ja 125 loukkaantunut.

Kiovan iskun seuraukset: huomattavia vahinkoja Omakhdytin sairaalassa, kymmeniä rakennuksia vaurioitunut, useita kuolleita. Aamulla 8. heinäkuuta Kiovaan kohdistettiin uusi raketti-isku. Ainakin osa raketeista tuhottiin ennen pääsyä kaupunkiin, mutta sirpaleita putosi Solomjanskin, Dniprovskin ja Holosiivskin alueille.

Myöhemmin saatiin tietää, että seuraukset olivat merkittävämpiä, muun muassa kokonainen asuinkerrostalon portaikko tuhoutui Ševtšenkivskin alueella. Lisäksi energiainfrastruktuuri kärsi: kolme DTEK:n muuntaja-asemaa tuhoutui tai vaurioitui täysin. Vaurioita tapahtui Holosiivskin ja Ševtšenkivskin alueilla.

Saimme myös tietää, että Omakhdytin sairaala kärsi vakavia vahinkoja. Presidentti Volodymyr Zelenskyi julkaisi kuvia pääosasta, jossa ikkunat oli rikottu ja muita tuhoja havaittavissa. Hän totesi, että Kiovaan ja muihin kaupunkeihin kohdistettiin yli 40 erilaista rakettia. Sairaalaan toksikologinen osasto kärsi eniten: se on käytännössä tuhoutunut, ja kiovalaiset tulevat auttamaan raivaustöissä.

Raketti-isku Ukrainaan: kuolleita Dniprossa ja Kryvyi Rihissä

Muita kaupunkeja eri puolilla maata myös iskettiin. Harkovan aluetta pommitettiin KAB-aseilla, ja ballistisia ohjuksia ammuttiin muihin kaupunkeihin ja alueille Tu-95-pommikoneista. Ukrainan ilmavoimien mukaan ohjukset lensivät etelästä ja pohjoisesta. Räjähdyksistä raportoitiin Kropyvnytskyissä ja Skadovskissa. Räjähdyksiä kuultiin myös Kryvyi Rihissä (vähintään 11 kuollutta), Dniprossa (vähintään yksi kuollut ja kuusi loukkaantunutta), Slovjanskissa ja Kramatorskissa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:09:56