Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Turvallisuussopimus: Ukraina Puola Solmivat Uuden Yhteistyömallin Ukrainan Legioona: Mahdollisuus Ulkomailla Asuville Ukrainalaisille Palvella Asevoimissa Venäjän Ohjusten Droonien Torjunta Puolan MiG-29 Hävittäjät Ukrainalle Kommentoi Jaa

08.07.2024 16:52

# Turvallisuussopimus: Ukraina Puola Solmivat Uuden Yhteistyömallin Ukrainan Legioona: Mahdollisuus Ulkomailla Asuville Ukrainalaisille Palvella Asevoimissa Venäjän Ohjusten Droonien Torjunta Puolan MiG-29 Hävittäjät Ukrainalle Kommentoi Jaa
Lukuaika: 2 minuuttia

# Turvallisuussopimus: Ukraina ja Puola Solmivat Uuden Yhteistyömallin

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Puolan pääministeri Donald Tusk ovat allekirjoittaneet merkittävän turvallisuussopimuksen. Sopimuksen puitteissa Puolaan perustetaan vapaaehtoinen Ukrainan legioona, joka mahdollistaa ulkomailla asuvien ukrainalaisten liittymisen Ukrainan asevoimiin. Lisäksi on sovittu Venäjän ohjusten torjunnasta ja neuvoteltu Neuvostoliiton aikakauden lentokoneiden luovuttamisesta Ukrainalle.

Ukrainan presidentin verkkosivuilla julkaistun sopimuksen mukaan legioona perustetaan Puolan alueelle, ja sen varustamisesta vastaavat yhteistyökumppanit. Presidentti Zelenskyi kertoi yhdessä Tuskin kanssa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että uusi yksikkö perustuu aikaisempaan kokemukseen ukrainalais-puolalais-liettualaisesta prikaatista.

## Ukrainan Legioona: Mahdollisuus Ulkomailla Asuville Ukrainalaisille Palvella Asevoimissa

Lehdistötilaisuudessa Zelenskyi totesi, että vapaaehtoinen yksikkö muodostetaan perustuen ukrainalais-puolalais-liettualaisen prikaatin kokemukseen. Tämä mahdollistaa ulkomailla asuville ukrainalaisille osallistumisen maan puolustukseen. Bataljoona sijoitetaan Puolan alueelle, ja sen varustamisesta huolehtivat yhteistyökumppanit.

“Turvallisuussopimuksessamme olemme sopineet Ukrainan legioonan muodostamisesta ja kouluttamisesta Puolan alueella. Uusi vapaaehtoinen yksikkö tarjoaa Ukrainassa, Puolassa, Liettuassa ja muissa EU-maissa asuville ukrainalaisille mahdollisuuden liittyä vapaaehtoisesti Ukrainan puolustukseen. Legioona harjoittelee Puolassa ja sen varustamisesta huolehtivat yhteistyökumppanimme,” sanoi Zelenskyi.

## Venäjän Ohjusten ja Droonien Torjunta

Sopimuksen mukaan Ukraina on antanut Puolalle luvan tuhota Venäjän ohjuksia ja drooneja Ukrainan ilmatilassa, mikäli ne ovat matkalla kohti Puolaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kahdenvälisessä turvallisuussopimuksessa sovitaan tällaisesta toimenpiteestä.

“Tämä asiakirja mahdollistaa ohjusten ja droonien torjunnan maamme ilmatilassa, jos ne on laukaistu kohti Puolaa,” todetaan sopimuksessa.

Tusk ilmoitti myös, että Puola aikoo ottaa asian esille NATO-liittolaisten kanssa, jotta he voisivat keskustella Venäjän ohjusten ja droonien torjumisesta Ukrainan alueella.

## Puolan MiG-29 Hävittäjät Ukrainalle

Sopimuksen mukaan Puola harkitsee vähintään yhden MiG-29-hävittäjälentueen luovuttamista Ukrainalle. Tämä tarkoittaa vähintään 14 hävittäjää. Ukrainan presidentin toimisto ilmoitti, että Puola on jo alusta lähtien tukenut Ukrainaa toimittamalla yhteensä 44 erilaista ase- ja ammuspakettia, joiden arvo on yli 4 miljardia euroa.

“Tämän vuoden aikana Puola aikoo toimittaa lisää sotilaallista apua ja sitoutuu jatkamaan Ukrainan tukemista seuraavien kymmenen vuoden ajan sopimuksen mukaisesti,” todetaan presidentin toimiston tiedotteessa.

## Kommentoi ja Jaa

Toivon, että jaat ajatuksiasi tästä artikkelista kommenteissa ja jaat sen myös ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 08:43:45