Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanPresidenttiZelenski #Warszawa #Puola #AndrzejDuda #DonaldTusk #NATO

08.07.2024 13:06

Ei audiota saatavissa.

#UkrainanPresidenttiZelenski #Warszawa #Puola #AndrzejDuda #DonaldTusk #NATO
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainanPresidenttiZelenski #Warszawa #Puola #AndrzejDuda #DonaldTusk #NATO

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui maanantaina 8. heinäkuuta Puolan Varsovaan. Vierailun aikana hän tapaa kollegansa Andrzej Dudan sekä Puolan pääministerin Donald Tuskin. Odotettavissa on, että vierailun aikana allekirjoitetaan kahdenvälinen turvallisuussopimus.

Presidentin kanslian tiedotteen mukaan tapaaminen Puolan pääministeri Donald Tuskin kanssa on jo alkanut. Tiedossa on, että he tapaavat ensin kahden kesken ja tämän jälkeen laajennetussa kokoonpanossa delegaatioiden kanssa. Neuvotteluissa käsitellään puolustusyhteistyön jatkamista, Ukrainan tukemista eurointegraatiopolulla sekä odotuksia Washingtonissa pidettävästä NATO-huippukokouksesta. Lisäksi poliitikot keskustelevat Puolan osallistumisesta Ukrainan jälleenrakennukseen, kaupankäynnin kehittämisestä ja humanitaarisesta yhteistyöstä.

Zelenskyi ja Tusk allekirjoittavat sopimuksen Ukrainan ja Puolan välisestä turvallisuusyhteistyöstä. Puolalaiset tiedotusvälineet raportoivat, että kello 15:00 Zelenskyi suuntaa presidentinlinnaan keskustelemaan presidentti Andrzej Dudan kanssa. Vierailun aikana odotetaan allekirjoitettavan pitkän aikavälin turvallisuusyhteistyösopimus.

Turvallisuussopimukset Ukrainan kanssa

Vuonna 2024 Ukraina on solminut jo 19 kahdenvälistä turvallisuussopimusta länsimaiden kanssa. Turvallisuussopimuksia on allekirjoitettu muun muassa Iso-Britannian, Saksan, Ranskan, Tanskan, Kanadan, Italian, Portugalin, Suomen, Alankomaiden, Latvian, Espanjan, Belgian, Ruotsin, Islannin, Norjan, Japanin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Viimeisimmät kaksi turvallisuustakuusopimusta presidentti Zelenskyi allekirjoitti 27. kesäkuuta Liettuan ja Viron kanssa. Nämä dokumentit muodostavat kattavan avunpaketin Ukrainalle, johon sisältyy sotilaallinen ja taloudellinen tuki sekä poliittinen apu.

Yleisten määräysten lisäksi jokainen kumppanimaa on antanut Ukrainalle yksilöllisiä sitoumuksia, jotka vastaavat maan omia resursseja ja potentiaalia. Lisäksi 27. kesäkuuta allekirjoitettiin erillinen turvallisuussopimus Ukrainan ja Euroopan unionin välillä.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävienne kanssa sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogiani mainoksetta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:45:17