Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainaUutiset Uusi puolustusministeri IsoBritannia Ukraina

08.07.2024 05:29

#UkrainaUutiset Uusi puolustusministeri IsoBritannia Ukraina
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainaUutiset Uusi puolustusministeri IsoBritannia Ukraina

Sunnuntaina 7. heinäkuuta Ukrainaan saapui uusi Ison-Britannian puolustusministeri John Healey. Vierailunsa aikana Odessassa hän ilmoitti uudesta avustuspaketista Ukrainan asevoimille. Paketti sisältää ammuksia, tykkejä, veneitä, miinanraivausajoneuvoja ja muuta kalustoa. Symbolisesti ensimmäinen vierailu uuden ministerin toimesta tapahtui laivaston päivänä.

Yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ukrainan puolustusministeri Rustem Umerovin ja Ison-Britannian puolustusministeri John Healeyn kanssa selvisi, että Iso-Britannia on koonnut uuden avustuspaketin. Sisältö on seuraava:

– 250 000 kappaletta 50-kaliiperin ammuksia
– 90 Brimstone-tyyppistä panssarintorjuntaohjusta
– 50 pientä sotilasvenettä jokien ja rannikkoalueiden operaatioiden tukemiseksi
– 40 miinanraivausajoneuvoa
– 10 AS-90-tykkiä
– 61 puskutraktoria puolustusasemien rakentamista varten

“Te olette ylpeä merivoimavaltio. Iso-Britannia tukee Ukrainaa riippumatta siitä, miten Ison-Britannian johto muuttuu. Aiomme lisätä apuamme Ukrainalle. Tänään voin luvata lisätoimituksia ja niiden nopeuttamista taistelussanne aggressoria vastaan. Yritämme löytää ja tarjota teille sitä, mitä tarvitsette tulevaisuudessa. Aiomme auttaa niin kauan kuin on tarpeen voiton saavuttamiseksi. Yhdessä rakennamme turvallisen ympäristön Eurooppaan”, ilmoitti John Healey.

Samana päivänä Alankomaat ilmoitti toimittavansa Ukrainalle lisäilmatorjuntaohjusjärjestelmän Patriot. Tämä luvataan tehdä mahdollisimman nopeasti. Lisäksi Amsterdam tarjoaa Kiovalle rikosteknisen laboratorion, auttaa palauttamaan Venäjän kidnappaamat lapset ja vahvistaa yhteistyötä puolustussektorilla.

Myös Yhdysvallat julkisti hiljattain uuden sotilaallisen avustuspaketin Ukrainalle. Avustuksen arvo on lähes 2,2 miljardia dollaria (noin 2,01 miljardia euroa). Paketti sisältää ohjuksia, tykistöammuksia ja muita kriittisen tärkeitä välineitä, jotta maa voi puolustautua Venäjän aggressiolta.

Muistutettakoon, että Ukraina ja Iso-Britannia valmistelevat ennennäkemätöntä 100-vuotista sopimusta. Presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti tästä. Hän keskusteli sopimuksen valmistelusta uuden pääministerin Keir Starmerin kanssa.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävienne kanssa. Rekisteröitykää Patreonin kautta lukeaksenne blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:48:02