Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjä hyökännyt Ukrainaan heinäkuun 8. päivänä #Kiova #Dnepri #Kramatorsk #Harkova #Venäjä

08.07.2024 12:25

# Venäjä hyökännyt Ukrainaan heinäkuun 8. päivänä #Kiova #Dnepri #Kramatorsk #Harkova #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjä hyökännyt Ukrainaan heinäkuun 8. päivänä #Kiova #Dnepri #Kramatorsk #Harkova #Venäjä

Venäjä suoritti massiivisen hyökkäyksen Ukrainaan heinäkuun 8. päivänä. Hyökkäyksen aikana käytettiin risteilyohjuksia ja ballistisia ohjuksia, jotka ammuttiin useista strategisista pommikoneista. Kiovaan kohdistettiin erityisesti X-101-ohjuksia, kun taas Harkovan alueelle iskettiin KAB-ammuksilla. Myös muita kaupunkeja, kuten Kropivnitski, Skadovsk, Krivi Rih, Dnipro, Sloviansk ja Kramatorsk, pommitettiin.

Ukrainan ilmavoimien mukaan ohjukset lensivät sekä etelästä että pohjoisesta. Kiovassa ilmapuolustusjärjestelmät olivat intensiivisessä toiminnassa, ja kaupungin asukkaita kehotettiin pysymään suojissa ja välttämään ikkunoita. Solomjanskin alueella havaittiin ohjusten sirpaleiden putoamista, ja useita tulipaloja syttyi.

Kiovassa raportoitiin useista vaurioituneista rakennuksista. Esimerkiksi Solomjanskin, Dniprovskin ja Holosijivskin alueilla nähtiin sirpaleiden aiheuttamia vaurioita. Myös lapsille suunnattu sairaala “Ohmatdyt” kärsi merkittäviä vahinkoja. Useita ihmisiä evakuoitiin metroaseman läheisyydestä, ja ainakin kaksi ihmistä menetti henkensä.

Dnipro ja Krivi Rih kokivat myös raskaita iskuja, ja Krivi Rihissä kuoli kymmenen ihmistä, ja 31 haavoittui, joista kymmenen vakavasti. Hyökkäyksissä vaurioitui asuinrakennuksia, infrastruktuuria ja teollisuuslaitoksia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi reagoi hyökkäykseen julkaisemalla kuvia tuhoutuneista rakennuksista ja vaati kansainvälistä yhteisöä toimimaan Venäjän aggression pysäyttämiseksi.

On selvää, että Venäjä jatkaa siviiliväestön terrorisoimista ja infrastruktuurin tuhoamista. Tämä on jälleen yksi osoitus siitä, kuinka tärkeää on kansainvälisen yhteisön yhteinen toiminta Venäjän toimien pysäyttämiseksi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:40:42