Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjä hyökkäsi sairaalaan Kiova #Ukraina #Omatdyt #Venäjä #Sairaalaiskut

08.07.2024 19:46

Ei audiota saatavissa.

Venäjä hyökkäsi sairaalaan Kiova #Ukraina #Omatdyt #Venäjä #Sairaalaiskut
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjä hyökkäsi sairaalaan
# Kiova #Ukraina #Omatdyt #Venäjä #Sairaalaiskut

Aamulla 8. heinäkuuta Venäjä iski raketeilla siviilikohteisiin, tappaen yli 20 viatonta ukrainalaista. Tämä herätti jälleen kerran Venäjän valheellisuuden ja tekopyhyyden esille. Propagandistit astuivat näyttämölle väittäen, että hyökkäykset kohdistuivat ainoastaan sotilaskohteisiin.

Sosiaalisen median vaikuttaja Solovjov kutsui presidentin toimiston päällikön Andrii Jermakin väitteitä valheiksi. Jermak oli sanonut, että Venäjä oli tietoisesti iskenyt lastensairaalaan. Solovjov väitti, että “todellinen kohde” oli 700 metrin päässä sairaalasta sijaitseva rautatiedepo. Hän myös väitti, että sairaala vaurioitui Ukrainan ilmatorjunnan toimesta, vaikka Venäjä muka iski strategisiin sotilaskohteisiin.

Presidentin toimiston neuvonantaja ja Ukrainan rautateiden hallintoneuvoston jäsen Serhii Leshchenko kiinnitti huomiota Solovjovin väitteisiin. Hän totesi, että Venäjän propaganda on ajautunut valheidensa umpikujalle. Leshchenko huomautti, että rautatiedepo, johon Venäjä väitti tähdänneensä, on myös siviilikohde. Hän ironisesti kysyi, oliko Venäjän tarkoitus tuhota junien lakanat pesulaitteet.

Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston alainen disinformaation vastainen keskus keräsi venäläisiä reaktioita Kiovan iskuihin. Propagandistit ristiriitaisesti syyttivät Ukrainan ilmatorjuntaa ja iloitsivat Venäjän “tarkasta” iskusta, väittäen, että sairaalassa hoidettiin sotilaita. Jotkut väittivät, että kyseessä oli provokaatio, jonka tarkoituksena oli sabotoida Unkarin pääministerin Viktor Orbánin rauhanponnisteluja.

SBU löysi Omatdytin alueelta venäläisen Kh-101-risteilyohjuksen sirpaleita. SBU:n päällikkö Vasyl Maliuk lupasi, että sairaalaan iskeneet venäläiset saavat ansaitsemansa rangaistuksen. Silminnäkijä tallensi videolle iskun hetken, jossa näkyy, että ohjus osui suoraan kohteeseensa ilman ilmatorjunnan väliintuloa.

Kiovan pormestari Vitali Klitshko kertoi, että Omatdytin sairaalassa kuoli kaksi aikuista, joista toinen oli lääkäri. Sairaalassa haavoittui 16 ihmistä, joista seitsemän oli lapsia. Kiovassa 96 ihmistä kärsi vammoista.

Ukrainan terveysministeriö on käynnistänyt varainkeruun kansalliselle lastensairaalalle Omatdyt, johon iski venäläinen ohjus. Rahaa voi lahjoittaa Omatdytin säätiön tileille. Sairaalan tarpeista voi tiedustella päähoitajalta Olena Prymakilta: +38067 277 78 06. Laitoksen jälleenrakennustarpeista voi kysyä talousasioiden varajohtajalta Natalia Myrutilta: +380 93 580 56 72.

Maanantaina 8. heinäkuuta Kiovaan kohdistettiin uusi ohjushyökkäys. Osa ohjuksista tuhottiin ennen pääkaupunkiin osumista. Myöhemmin selvisi, että useita rakennuksia vaurioitui merkittävästi, ja energialaitoksia tuhottiin tai vaurioitui kolmessa eri kaupunginosassa.

Lopuksi, kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa sekä kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:32:18