Eilen yhteensä 88810 latausta

20286 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – Vaurioituneet sairaalat, kuolonuhreja ja loukkaantuneita #Ukraina #Venäjä #DenysShmyhal #Kiova #Omatdyt

08.07.2024 21:49

# Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – Vaurioituneet sairaalat, kuolonuhreja ja loukkaantuneita #Ukraina #Venäjä #DenysShmyhal #Kiova #Omatdyt
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – Vaurioituneet sairaalat, kuolonuhreja ja loukkaantuneita #Ukraina #Venäjä #DenysShmyhal #Kiova #Omatdyt

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal ilmoitti, että Venäjän hyökkäyksen seuraukset käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa. Hän on määrännyt terveysministeriön, talousministeriön ja valtiovarainministeriön käsittelemään kiireellisesti kysymyksiä varojen myöntämisestä sairaaloiden kunnostamiseen ja avun antamiseen uhreille.

Venäjä laukaisi lähes 40 ohjusta Ukrainan kaupunkeihin, kuten Kiova, Dnipro, Kryvyi Rih ja Kramatorsk. Kohdistetut iskut siviili-infrastruktuuriin aiheuttivat merkittäviä tuhoja, erityisesti sairaaloihin. Pääministeri Shmyhal kertoi maanantaina, että erityisen vakavasti vaurioitui yksi suurimmista lastensairaaloista “Omatdyt” Kiovassa. Presidentti Volodymyr Zelenskyin määräyksestä hallitus harkitsee uusia sijainteja “Omatdytin” työntekijöiden ja potilaiden siirtämiseksi. Pelastustyöntekijät jatkavat rauniotöitä hyökkäyskohteissa.

Kaikille uhreille annetaan tarvittavaa lääkinnällistä apua. Alustavien tietojen mukaan hyökkäyksen seurauksena koko Ukrainassa on kuollut yli 30 ihmistä ja yli sata on loukkaantunut. Pääministeri esitti surunvalittelunsa uhrien omaisille. Ukrainan hallitus odottaa kansainvälisten kumppanien tehokasta reaktiota tähän hyökkäykseen. Tarvitaan päättäväisiä toimia vastauksena Venäjän iskuihin.

Venäjän laajamittaisen ballistisen hyökkäyksen seurauksena 8. heinäkuuta kuoli 36 ihmistä ja 140 loukkaantui. Presidentin kanslian päällikkö Andriy Yermak raportoi tästä. Aiemmin valtion pelastuspalvelu ilmoitti 33 kuolonuhrista: 22 Kiovassa ja 11 Dnipropetrovskin alueella.

Omatdyt-sairaala sai vakavia vaurioita. Erityisesti sairaalan toksikologinen osasto tuhoutui täysin, ja kiovalaiset tulevat paikalle auttamaan raivaustöissä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin ja lukea blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:58:31