Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän FSB julkaisi videon, jossa väitetään, että ukrainalaiset yrittivät värvätä venäläisen lentäjän

08.07.2024 09:17

# Venäjän FSB julkaisi videon, jossa väitetään, että ukrainalaiset yrittivät värvätä venäläisen lentäjän
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän FSB julkaisi videon, jossa väitetään, että ukrainalaiset yrittivät värvätä venäläisen lentäjän

Venäjän FSB:n julkaiseman videon mukaan venäläinen sotilaslentäjä väittää saaneensa uhkauksia ja vaatimuksia tuntemattomalta henkilöltä sosiaalisessa mediassa. Lentäjän mukaan hänelle tarjottiin 2 miljoonaa dollaria (noin 1,9 miljoonaa euroa) siitä, että hän kaappaisi Tu-22M3-lentokoneen ja lentäisi sillä Zhytomyrin lentokentälle, johon myöhemmin iskettiin.

Venäjän mukaan ukrainalaiset erikoispalvelut yrittivät värvätä venäläisen lentäjän, mutta tämä kertoi kaikesta esimiehelleen. Videolla lentäjä kertoo saamastaan uhkauksista ja vaatimuksista. FSB väittää myös, että operaatioon liittyvät NATO-maiden erikoispalvelut.

“Nimetön henkilö kirjoitti Telegramissa ja alkoi heti uhkailla läheisiä sukulaisiani, vaatimalla sytyttämään lentotekniikkaa tuleen”, lentäjä kertoo videolla.

Toisessa lainauksessa lentäjä toteaa: “Hän ehdotti, että kaapaisin taistelulentokoneen Ukrainaan, eikä se ollut mikä tahansa lentokone, vaan strateginen pommikone, joka kantaa ydinaseita.” FSB väittää lisäksi, että “strategisen Tu-22M3-pommikoneen kaappaamisen” suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat “NATO-maiden erikoispalvelut.”

Venäjän FSB:n mukaan Ukrainan tiedustelu yritti värvätä lentäjän tarjoamalla rahaa ja lupauksen Italian kansalaisuudesta. Ukrainan sotilasjohto ei ole tähän mennessä kommentoinut FSB:n esittämiä väitteitä.

Samankaltaisia tapahtumia on nähty aiemminkin. Vuonna 2022 Ukrainan tiedustelupalvelu yritti värvätä venäläisen lentäjän kaappaamaan sotilaskoneen ja lentämään sen Ukrainan puolelle. Kuitenkin, kuten kävi ilmi, venäläinen lentäjä toimi jo FSB:n valvonnassa, ja sen sijaan että hän olisi lentänyt koneen Ukrainaan, hän laukaisi ohjushyökkäyksen Kanatoven lentokentälle lähellä Kropyvnytskyiä.

Tällä hetkellä ukrainalainen tiedustelu-upseeri Roman Chervinsky on pidätettynä ja häntä syytetään epäonnistuneesta värväysyrityksestä. 22. huhtikuuta hänen asianajajansa sai sähköpostitse viestin, jossa kerrottiin, että hänen vangitsemistaan jatketaan ilman asianajajien läsnäoloa.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:58:00