Eilen yhteensä 88810 latausta

20285 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta 2023 #Kiova #Harkova #Sumy #Ukraina

08.07.2024 10:45

# Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta 2023 #Kiova #Harkova #Sumy #Ukraina
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta 2023 #Kiova #Harkova #Sumy #Ukraina

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan päivällä 8. heinäkuuta. Kiovaan ohjukset, tyyppiä Х-101, lensivät ryhmissä, Harkovaan vihollinen pudotti KAB-pommeja, ja ballistisia ohjuksia laukaistiin muihin kaupunkeihin ja alueisiin Tu-95-pommikoneista.

Operatiivisen komennon “Pohjoinen” mukaan Sumyn alueella, Stezkivkan kylässä, kuului räjähdys. On todennäköistä, että venäläiset hyökkääjät iskivät ohjuksilla.

Kiovaan ohjukset lensivät itäisellä kurssilla Žytomyrin alueelta. Pääkaupungissa ilmapuolustus toimi intensiivisesti. Klo 10:38 mennessä raportoitiin, että ohjukset saapuivat lännestä ja kaakosta. On todennäköistä, että äänekkäitä räjähdyksiä kuullaan jälleen. Kiovalaisia kehotetaan pysymään kaukana ikkunoista ja menemään suojiin.

Aamun tilanne 8. heinäkuuta

Rauhaton yön jälkeen, kun venäläiset hyökkäsivät Ukrainan alueille Tu-95-pommikoneista laukaistuilla ohjuksilla, aamulla 8. heinäkuuta klo 7:18 kuultiin jälleen ilmahälytys vihollisen lentotoiminnan vuoksi. Raporttien mukaan ilmaan nousi MiG-31K, joka on potentiaalinen “Kinzhal”-tyyppisten ohjusten kantaja, sekä viisi Tu-95-konetta RF:n Murmanskin alueen Olenjan lentokentältä. Ukrainalaisia kehotettiin olemaan huomioimatta turvallisuuttaan ja menemään suojiin.

Klo 9:03 mennessä kuusi Tu-95-konetta oli noussut ilmaan “Olenjan” lentokentältä Volgogradin/Astrahanin alueilla Venäjällä. Ne pitivät kurssia Kaspianmeren suuntaan, mikä on niiden laukaisuraja.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:56:20