Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta: Ukrainaan kohdistunut raketti-isku #Venäjä #Ukraina #Kiova #Harkova #Jytomyr

08.07.2024 07:20

# Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta: Ukrainaan kohdistunut raketti-isku #Venäjä #Ukraina #Kiova #Harkova #Jytomyr
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta: Ukrainaan kohdistunut raketti-isku #Venäjä #Ukraina #Kiova #Harkova #Jytomyr

Venäjä kohdisti 8. heinäkuuta raketti-iskun Ukrainaan. Ilmapuolustusjärjestelmät toimivat aktiivisesti Kiovan, Zytomyrin ja Tšernihivin alueilla. Myös Sumyn alueella oli äänekästä, kun alueella tuhottiin vihollisen tiedusteludrooni.

Analyytikot Monitorwar-palvelusta esittivät vihollisen ilmamaalien oletetun reitin. Hyökkäyksessä käytettiin Tu-95-pommikoneita, jotka kuljettavat X-101-ohjuksia. Kartassa näkyy ohjusten oletettu reitti iskun aikana.

Venäjän ohjukset lensivät yöllä kohti Zytomyrin aluetta

Strateginen ilmailu nousi 8. heinäkuuta yöllä Murmanskin alueella sijaitsevalta “Olenja” lentokentältä. Jo yhden aikaan yöllä Sumyssa kuultiin räjähdys, kun itäisestä suunnasta ilmoitettiin ballistisen aseistuksen uhasta. Eteläisestä suunnasta tullut uhka johti räjähdykseen, joka kuultiin Mykolajivissa. Myös Harkovassa kuultiin räjähdys, jossa havaittiin vihollisen drooneja. Ilmavoimat tiedottivat merkittävästä vihollisen taktisen ilmailun aktiivisuudesta idässä ja kaakossa.

Volgogradin alueelta tapahtuneiden ohjuslaukaisujen jälkeen Ilmavoimat ilmoittivat ohjusten saapumisajaksi Ukrainan ilmatilaan noin kello kaksi yöllä. Täsmälleen tähän aikaan Ukrainassa aktivoitiin yleinen ilmahälytys (kaikissa muissa alueilla paitsi lännessä – toim. huom.). Hälytys kesti 1 tunti ja 48 minuuttia, päättyen kello 03:49.

Monitorointikanavat raportoivat myös vihollisen Tu-95-pommikoneiden laukaisumanöövereistä Kaspianmeren alueella. Ensimmäinen rypäs risteilyohjuksia tuli Tšernihivin alueelta ja suuntasi etelään. Toinen rypäs ohjuksia kulki Sumyn läpi. Ohjukset (noin kuusi kappaletta, toim. huom.) tulivat Kiovan alueen ilmatilaan kahdessa ryhmässä, suuntana etelä ja lounas. Erityisesti vihollisen kohteet lensivät kohti Tšerkasyn aluetta. Ilmavoimat ilmoittivat uhasta Kaniville.

Kello 03:02 ohjukset ensimmäisistä ryhmistä jatkoivat matkaansa Tšerkasyn kautta kohti Vinnytsjan aluetta. Sen jälkeen ne muuttivat suuntaa kohti Zytomyrin aluetta. Näyttää siltä, että tällä kertaa vihollisen kohde oli Zytomyrin läheisyydessä.

Harkovan pormestarin Ihor Terehovin mukaan 8. heinäkuuta yöllä vihollisen isku kohdistui kaupungin Osnovjanskin alueeseen. Kolme yksityisasuntoa vaurioitui, joista yhdessä syttyi tulipalo. Kaksi naista loukkaantui ja heidät vietiin sairaalaan.

Hyökkäys oli suunniteltu etukäteen

Ukrainalaiset saivat tietää venäläisten suunnitelmista yöllä 8. heinäkuuta, kun strategiset Tu-95-pommikoneet nousivat ilmaan. Lisäksi Mustanmeren alueelle sijoitettiin kaksi ohjuslaukaisualusta. Tällä hetkellä Mustallamerellä havaitaan venäläinen ohjuslaukaisualusta, jossa on yhteensä neljä “Kalibr”-ohjusta. Ukrainan merivoimien mukaan Azovinmerellä nähtiin kolme vihollisen alusta, mutta siellä ei ole “Kalibr”-risteilyohjuksia.

Muistutettakoon, että yöllä 7. heinäkuuta venäläiset iskivät Hersonin keskustaan. Kaupungissa kuultiin räjähdyksiä ja syttyi tulipalo. Iskun kohteena oli siviilikohde, joka on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa.

Venäläiset eivät lopeta iskuja Ukrainaan. Esimerkiksi 3. kesäkuuta he iskivät ohjuksilla Dniproon. Kaupungissa vaurioitui kauppakeskus, sairaala, kauppoja ja lasten sairaalan teho-osasto. Vihollisen toimien seurauksena kuoli viisi ihmistä ja yli 30 loukkaantui.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:55:24