Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys Krivyi Rihissä: Uhrit tuhot Hyökkäys 8. heinäkuuta Kommentoi jaa

08.07.2024 13:23

# Venäjän hyökkäys Krivyi Rihissä: Uhrit tuhot Hyökkäys 8. heinäkuuta Kommentoi jaa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys Krivyi Rihissä: Uhrit ja tuhot

Venäjän hyökkääjät ovat jälleen tehneet sotarikoksen, surmaten siviilejä Krivyi Rihissä, Dnipropetrovskin alueella. 8. heinäkuuta raketti-iskujen aikana kaupungissa kuultiin useita räjähdyksiä, ja ainakin 10 ihmistä sai surmansa.

Krivyi Rihin puolustusneuvoston puheenjohtaja Oleksandr Vilkul kertoi useista osumista kaupungissa. Tällä hetkellä iskujen seurauksia ollaan edelleen selvittämässä.

Vilkul raportoi: “P@skiaiset tekivät massiivisen raketti-iskun Krivyi Rihiin. Useita osumia, mukaan lukien teollisuuslaitoksen hallintorakennukseen. Alustavasti 10 kuollutta, 31 loukkaantunutta on jo sairaalassa, joista 10 vakavasti.”

Ukrainan ilmavoimat ilmoittivat nopeasti liikkeellä olevista kohteista ja risteilyohjuksista kohti Krivyi Rihiä. Seurantakanavien mukaan hyökkääjät käyttivät myös ballistisia ohjuksia.

### Hyökkäys 8. heinäkuuta

Levottoman yön jälkeen, kun venäläiset hyökkäsivät Ukrainan alueille Tu-95-pommittajilla, 8. heinäkuuta aamulla klo 7:18 ilmassa oli jälleen hälytys vihollisen lentokoneiden nousun vuoksi. Ilmoitettiin MiG-31K:n noususta, joka on mahdollinen “Kinzhal”-ohjusten kantaja, sekä viidestä Tu-95-lentokoneesta, jotka nousivat Olyenja-lentokentältä Murmanskin alueelta Venäjältä. Ukrainalaisia kehotettiin hakeutumaan suojaan.

Klo 9:03 mennessä kuusi Tu-95-lentokonetta oli noussut Olyenja-lentokentältä Volgogradin/Astrahanin alueilla Venäjällä. Ne suuntasivat Kaspianmeren alueelle, joka on ohjusten laukaisupaikka.

Hyökkäyksen pääkohde oli Kiova. Kaupungissa on tuhoja ja tulipaloja, ja yksi ohjus osui lähelle Ohmatdyt-lasten sairaalaa, jonka potilaat evakuoitiin muihin sairaaloihin. Telegram-kanavat raportoivat kahdesta kuolleesta pääkaupungissa, kun taas pormestari Vitali Klitshko ilmoitti virallisesti 11 loukkaantuneesta, mutta ei kuolleista. Lisäksi ilmoitettiin, että ihmisiä evakuoitiin Lukiivska-metroasemalta, sillä ohjuspalasia oli pudonnut lähelle ja aiheuttanut savua.

Myös Dniprossa kuultiin yli kuusi räjähdystä. Tiedossa on vaurioita autohuoltamossa ja asuinrakennuksessa, mutta loukkaantuneista ei ole raportoitu.

### Kommentoi ja jaa

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin ja lukea blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:00:10