Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys #Ukraina #Kherson #Dnepro #Kiyv

08.07.2024 05:25

Ei audiota saatavissa.

# Venäjän hyökkäys #Ukraina #Kherson #Dnepro #Kiyv
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys #Ukraina #Kherson #Dnepro #Kiyv

Venäjän suunnittelema raketti-isku Ukrainaan

Venäläiset suunnittelevat uutta raketti-iskua Ukrainaan yön aikana 8. heinäkuuta. He ovat nostaneet ilmaan strategiset Tu-95-pommikoneet, jotka ovat jo matkalla laukaisualueille. Lisäksi Mustallemerelle on viety kaksi ohjuslaukaisualusta.

Tämä tieto on peräisin Telegramin seurantakanavista. Raporttien mukaan strategiset lentokoneet nousivat ilmaan Murmanskin alueella sijaitsevalta Olenjan lentokentältä. Tällä hetkellä neljä konetta lähestyy laukaisualueita, mutta niiden määrä saattaa kasvaa.

“Neljä Tu-95-konetta nousi ilmaan Olenjan lentokentältä (Murmanskin alue, Venäjä). Arvioitu aika laukaisualueille saapumiselle on noin kello 01:10. Jos ilmatorjuntahälytys annetaan, hakeutukaa turvapaikkaan!”, ilmoitettiin Ukrainan ilmavoimien Telegram-kanavalla.

Konelaivue suuntaa Saratovin alueelle ja Kaspian-Volgodonskin alueelle. Engelsin alueella lentokoneet ovat noin kello 01:30 – 02:00. Ohjukset tulevat Ukrainan ilmatilaan noin kello 02:20 – 03:00. Jos laukaisut tapahtuvat Kaspianmereltä, missä koneet ovat noin kello 02:30 – 03:30, ohjukset saapuvat Ukrainan ilmatilaan noin kello 03:30 – 04:30.

Tämä aikataulu on arvio. Suosittelemme kuuntelemaan ilmatorjuntahälytyksiä ja siirtymään turvapaikkaan vaaran uhatessa. Venäläiset hyökkääjät ovat nostaneet ilmaan strategisen ilmailun lisäksi myös kaksi ohjuslaukaisualusta Mustallemerelle. Niiden yhteinen ohjuskapasiteetti on noin kahdeksan “Kalibr”-ohjusta. Tu-95MS-pommikoneet kantavat H-101-ohjuksia.

Venäjän ohjusiskut Ukrainaan

Venäjän iskut Ukrainaan jatkuvat. Esimerkiksi 3. kesäkuuta he iskivät raketeilla Dneproon, vahingoittaen ostoskeskusta, sairaalaa, kauppoja ja lasten sairaalan teho-osastoa. Viisi ihmistä kuoli ja yli 30 haavoittui.

28. kesäkuuta venäläiset iskivät jälleen Dneproon, osuen kerrostaloon kaupungin keskustassa. Isku tuhosi neljä kerrosta rakennuksesta, tappaen yhden ihmisen ja haavoittaen 12.

30. kesäkuuta hyökkääjät iskivät Kiovaan. Ilmatorjuntajärjestelmät torjuivat osan ohjuksista, mutta sirpaleet vaurioittivat kerrostaloa ja kolmea yksityistä taloa. Kolme ihmistä loukkaantui, yksi heistä lapsi, ja he ovat nyt sairaalahoidossa.

7. heinäkuuta yönä venäläiset iskivät Hersonin keskustaan, aiheuttaen räjähdyksiä ja tulipaloja. Hyökkäyksen kohteeksi joutui suosittu siviilikohde.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 11:48:01