Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys Ukrainaan 8. heinäkuuta – Kiova, Harkova, raketti-iskut

08.07.2024 10:53

# Venäjän hyökkäys Ukrainaan 8. heinäkuuta – Kiova, Harkova, raketti-iskut
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys Ukrainaan 8. heinäkuuta – Kiova, Harkova, raketti-iskut

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 8. heinäkuuta päivällä. Kiovaan ohjukset X-101 lensivät ryhmissä ja Harkovan alueelle vihollinen pudotti KAB-pommeja. Ballistisia ohjuksia laukaistiin muihin kaupunkeihin ja alueisiin Tu-95-pommikoneista.

Operatiivisen komennon “Pohjoinen” mukaan Sumyn alueen Stećkivkan kylässä kuului räjähdys, ja todennäköisesti kyseessä oli venäläisten miehittäjien ohjusisku. Kiovaan ohjukset lensivät itäistä reittiä pitkin Žytomyrin alueelta. Pääkaupungissa ilmapuolustus toimi intensiivisesti. Klo 10:38 mennessä raportoitiin, että ohjukset saapuvat lännestä ja kaakosta. On todennäköistä, että jälleen tulee olemaan äänekästä. Kiovalaisia kehotetaan pysymään poissa ikkunoista ja siirtymään suojiin.

Paikallisten mukaan Kiovassa palaa kerrostalo. KMA:n johtajan Serhii Popkon mukaan raketti-iskun seurauksena Kiovaan on havaittu sirpaleiden putoamista Solomjanskin alueella. Pelastuspalvelut ovat matkalla paikalle. Tiedot tuhoista ja uhreista tarkentuvat.

Useita tulipaloja on havaittu

Klo 10:45 ohjukset saapuvat jälleen pääkaupunkiin. Ilmoituksia “Kinzhal”-ohjusten laukaisusta Dniproon ja Kiovaan etelästä on tullut. Hyökkäys on yhdistetty ja useita syttymispisteitä on ilmennyt.

Kiovassa palaa kerrostalo

Klo 10:48 torjunta on onnistunut, ja lisätiedustelu on käynnissä. Vihollisen tulituksen seuraukset tarkentuvat.

Päivitetään…

8. heinäkuuta iskut

Rauhattoman yön jälkeen, jolloin venäläiset hyökkäsivät Ukrainan alueille Tu-95-pommikoneiden ohjuksilla, 8. heinäkuuta aamulla klo 7:18 kuuluivat jälleen ilmahälytykset vihollisen ilmailun nousun vuoksi. On ilmoitettu MiG-31K:n noususta, joka voi kantaa “Kinzhal”-tyyppisiä ohjuksia, sekä viiden Tu-95:n noususta Venäjän Murmanskin alueen Olenjan lentokentältä. Ukrainan kansalaisia kehotettiin olemaan laiminlyömättä turvallisuuttaan ja siirtymään suojiin.

Klo 9:03 mennessä kuusi Tu-95-konetta nousi “Olenja”-lentokentältä Venäjän Volgogradin/Astrakhanin alueilla. Ne suuntaavat Kaspianmeren alueelle, joka on laukaisualue.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös tilata blogini Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:09:52