Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän suunnittelema raketti-isku 8. heinäkuuta: Ukraina, Dnipro, Kiova, Herson

08.07.2024 00:14

Ei audiota saatavissa.

# Venäjän suunnittelema raketti-isku 8. heinäkuuta: Ukraina, Dnipro, Kiova, Herson
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän suunnittelema raketti-isku 8. heinäkuuta: Ukraina, Dnipro, Kiova, Herson

Venäjän suunnitelmat hyökätä Ukrainaan jatkuvat, ja seuraava raketti-isku on odotettavissa yön aikana 8. heinäkuuta. Venäjän strategiset pommikoneet Tu-95 ovat jo ilmassa matkalla laukaisupisteisiin. Lisäksi Mustanmeren alueelle on lähetetty kaksi ohjusalusta.

Tietojen mukaan strateginen ilmailu on lähtenyt Murmanskin alueen “Olenja” lentokentältä. Neljä pommikonetta on jo matkalla laukaisupisteisiin, mutta määrä voi vielä kasvaa.

“Neljä Tu-95-pommikonetta on noussut ilmaan Murmanskin alueen Olenja-lentokentältä. Arvioitu aika laukaisupisteille saapumiselle on 01:10 jälkeen. Jos ilmatorjuntahälytys annetaan, hakeutukaa suojaan!”, ilmoittivat Ukrainan ilmavoimat Telegram-kanavallaan.

Pommikoneet suuntaavat Saratovin alueelle ja Kaspian-Volgodonskin alueelle. Engelsin alueella ne ovat noin 01:30 – 02:00. Ohjukset tulevat Ukrainan ilmatilaan noin 02:20 – 03:00. Jos laukaisut tapahtuvat Kaspianmereltä, ohjukset saapuvat Ukrainan ilmatilaan noin 03:30 – 04:30.

Aikataulut ovat arvioita, joten ilmatorjuntahälytyksiin on syytä suhtautua vakavasti ja hakeutua suojaan tarvittaessa. Venäjä on lisäksi lähettänyt Mustanmeren alueelle kaksi ohjusalusta, jotka kantavat yhteensä noin kahdeksan Kalibr-ohjusta. Tu-95MS-pommikoneet kantavat X-101-ohjuksia.

Venäjän ohjusiskut Ukrainaan ovat jatkuneet keskeytyksettä. Esimerkiksi 3. kesäkuuta Venäjä iski Dniproon, vaurioittaen ostoskeskusta, sairaalaa, kauppoja ja lasten sairaalan teho-osastoa. Viisi ihmistä kuoli ja yli 30 haavoittui.

28. kesäkuuta Venäjä iski jälleen Dniproon, osuessaan kerrostaloon keskustassa. Neljä kerrosta tuhoutui, yksi ihminen kuoli ja 12 loukkaantui.

30. kesäkuuta Venäjä hyökkäsi Kiovaan. Ilmatorjuntajärjestelmät torjuivat iskut, mutta sirpaleet vaurioittivat kerrostaloa ja kolmea yksityistä taloa. Kolme ihmistä, mukaan lukien yksi lapsi, loukkaantui ja heidät vietiin sairaalaan.

7. heinäkuuta Venäjä iski Hersonin keskustaan, aiheuttaen räjähdyksiä ja tulipaloja. Kohteena oli suosittu siviilikohde.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:11:55