Eilen yhteensä 88810 latausta

20263 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # vierailu Pekingissä merkitys #Orban tapasi vierailullaan Pekingiin Kiinan Xi #Jinpingin. korosti, Kiina on hänen mielestään avainasemassa luomassa edellytyksiä rauhan saavuttamiseksi välisessä sodassa. painotti, matka Kiinaan liittyy juuri tähän tavoitteeseen. muistutti, uudet neuvottelut käytiin vain kaksi kuukautta Xi:n virallisen Budapestin-vierailun jälkeen. ## “Rauhan” aloite Orbanilta Kun puolen vuoden puheenjohtajuutensa unionin neuvostossa sloganilla “Tehdään Euroopasta jälleen suuri”, matkansa eri maihin pyrkien lopettamaan sodan Ukrainassa. laati oman “rauhansuunnitelmansa”, jonka ensin jakoi Volodymyr #Zelenskyin kanssa sitten diktaattorin Vladimir #Putinin kanssa. Tämän jälkeen lensi Azerbaidžaniin, jossa myös esitti aloitteensa. Virallisesti kertonut matkojensa tuloksista. ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta pääministerin vierailuun Venäjällä. Diplomaatit korostivat, koordinoinut tätä matkaa Kiovan mitkään sopimukset Ukrainasta eivät mahdollisia osallisuutta. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles #Michel varoitti, ettei Orbanilla oikeutta edustaa unionia Moskovan-vierailullaan. Kommentoi jaa artikkeli ystäviesi liity #Patreon jäseneksi lukeaksesi blogia mainoksia.

08.07.2024 11:51

# vierailu Pekingissä merkitys #Orban tapasi vierailullaan Pekingiin Kiinan Xi #Jinpingin. korosti, Kiina on hänen mielestään avainasemassa luomassa edellytyksiä rauhan saavuttamiseksi välisessä sodassa. painotti, matka Kiinaan liittyy juuri tähän tavoitteeseen. muistutti, uudet neuvottelut käytiin vain kaksi kuukautta Xi:n virallisen Budapestin-vierailun jälkeen. ## "Rauhan" aloite Orbanilta Kun puolen vuoden puheenjohtajuutensa unionin neuvostossa sloganilla "Tehdään Euroopasta jälleen suuri", matkansa eri maihin pyrkien lopettamaan sodan Ukrainassa. laati oman "rauhansuunnitelmansa", jonka ensin jakoi Volodymyr #Zelenskyin kanssa sitten diktaattorin Vladimir #Putinin kanssa. Tämän jälkeen lensi Azerbaidžaniin, jossa myös esitti aloitteensa. Virallisesti kertonut matkojensa tuloksista. ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta pääministerin vierailuun Venäjällä. Diplomaatit korostivat, koordinoinut tätä matkaa Kiovan mitkään sopimukset Ukrainasta eivät mahdollisia osallisuutta. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles #Michel varoitti, ettei Orbanilla oikeutta edustaa unionia Moskovan-vierailullaan. Kommentoi jaa artikkeli ystäviesi liity #Patreon jäseneksi lukeaksesi blogia mainoksia.
Lukuaika: < 1 minuutti

# Orbanin vierailu Pekingissä ja sen merkitys

Unkarin pääministeri Viktor #Orban tapasi vierailullaan Pekingiin Kiinan presidentin Xi #Jinpingin. Orban korosti, että Kiina on hänen mielestään avainasemassa luomassa edellytyksiä rauhan saavuttamiseksi Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa. Unkarin pääministeri painotti, että matka Kiinaan liittyy juuri tähän tavoitteeseen. Hän muistutti, että uudet neuvottelut käytiin vain kaksi kuukautta Xi:n virallisen Budapestin-vierailun jälkeen.

Tapaaminen 8. heinäkuuta pidettiin hallituksen residenssissä Diaoyutai Pekingissä, Reuters raportoi. Tarkempia yksityiskohtia tapaamisesta ei julkaistu. Kiinan ulkoministeriön 8. heinäkuuta levittämässä tiedotteessa todettiin, että Xi ja Orban “keskustelevat syvällisesti molempia osapuolia kiinnostavista asioista”.

Pekingistä Orban lensi Washingtoniin, mistä hän ilmoitti Facebookissa. Yhdysvaltain pääkaupungissa avataan tiistaina Naton huippukokous. “Seuraava pysähdys – Washington,” Orban kirjoitti lentokoneen kanssa otetun kuvan yhteyteen.

## “Rauhan” aloite Orbanilta

Kun Unkari aloitti puolen vuoden puheenjohtajuutensa Euroopan unionin neuvostossa sloganilla “Tehdään Euroopasta jälleen suuri”, aloitti pääministeri Viktor Orban matkansa eri maihin pyrkien lopettamaan sodan Ukrainassa. Hän laati oman “rauhansuunnitelmansa”, jonka hän ensin jakoi Ukrainan presidentin Volodymyr #Zelenskyin kanssa ja sitten Venäjän diktaattorin Vladimir #Putinin kanssa. Tämän jälkeen hän lensi Azerbaidžaniin, jossa hän myös esitti aloitteensa. Virallisesti Unkari ei ole kertonut matkojensa tuloksista.

On tiedossa, että Orban haluaa tulitauon neuvottelujen aloittamiseksi. Putin hylkäsi tämän ehdotuksen ja totesi, että hänen kantansa on järkkymätön. Neuvottelut ovat mahdollisia vain Istanbulin vuoden 2022 sopimusten pohjalta. Myös Zelenskyi hylkäsi Budapestin “rauhansuunnitelman” ja epäili sen logiikkaa. Ukrainan johtaja korosti, että vastaavat aselevot eivät ole olleet hyödyllisiä Ukrainalle.

Ukrainan ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta Unkarin pääministerin Viktor Orbanin vierailuun Venäjällä. Diplomaatit korostivat, että Unkari ei koordinoinut tätä matkaa Kiovan kanssa, ja että mitkään sopimukset Ukrainasta eivät ole mahdollisia ilman sen osallisuutta. Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles #Michel varoitti, ettei Orbanilla ole oikeutta edustaa Euroopan unionia Moskovan-vierailullaan.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa, ja liity #Patreon jäseneksi lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 17:53:06