Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Yhteistyö Ukrainan ja Puolan välillä turvallisuuden alalla

08.07.2024 22:24

#Yhteistyö Ukrainan ja Puolan välillä turvallisuuden alalla
Lukuaika: < 1 minuutti

#Yhteistyö Ukrainan ja Puolan välillä turvallisuuden alalla

Puola aikoo rohkaista Ukrainan kansalaisia palaamaan Ukrainaan palvellakseen Ukrainan asevoimissa ja muissa turvallisuus- ja puolustusvoimissa. Tämä on osa tänään allekirjoitettua turvallisuusyhteistyösopimusta Ukrainan ja Puolan tasavallan välillä.

Aiemmin Puolan puolustusministeri Władysław Kosiniak-Kamysz ilmoitti, että Puola on valmis auttamaan Ukrainaa mobilisaatioikäisten miesten paluussa ja tukemaan sotaa Venäjää vastaan. Hänen mukaansa tämä on tärkeä askel Ukrainan puolustuskyvyn tukemisessa.

“Monet puolalaiset ovat närkästyneitä nähdessään nuoria ukrainalaisia miehiä hotelleissa ja kahviloissa, kun meidän on tehtävä niin paljon auttaaksemme Ukrainaa”, totesi Puolan ministeri, ilmaisten toiveensa uuden sopimuksen positiivisesta vaikutuksesta.

Puola ja Ukraina
Puola on jatkanut tilapäistä suojelua sodan pakoon lähteneille ukrainalaisille, mutta on lopettanut yhden heille tarkoitetun maksun. Maan hallitus on peruuttanut kertaluonteisen avustuksen, joka oli 300 zlotya (noin 65 euroa) uusille pakolaisille. Tämä asetus tuli voimaan 1. heinäkuuta.

Aiemmin on raportoitu, että Puolassa työnantajien tarjoamaa majoitusta käyttävien ukrainalaisten määrä on kasvanut 2,5-kertaiseksi viime vuoden aikana. Lisäksi on kerrottu, että työttömät ukrainalaiset voivat saada Puolassa jopa 48 000 zlotya (noin 10 400 euroa) oman yrityksen perustamiseen.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin kautta, jotta voit lukea blogini ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:57:41