Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Aamulähdöt Venäjän Kaupungeissa: Astrahan, Rostov, Volgograd #Astrahan #Rostov #Volgograd #Ukraina #Venäjä

09.07.2024 17:12

Ei audiota saatavissa.

Aamulähdöt Venäjän Kaupungeissa: Astrahan, Rostov, Volgograd #Astrahan #Rostov #Volgograd #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Aamulähdöt Venäjän Kaupungeissa: #Astrahan #Rostov #Volgograd #Ukraina #Venäjä

Heinäkuun 9. päivän yönä Venäjän Astrahanin, Rostovin ja Volgogradin alueilla kuultiin räjähdyksiä. Ukrainan turvallisuuspalvelu yhdessä puolustusministeriön tiedustelupalvelun kanssa hyökkäsi droneilla Venäjän sotilaskohteisiin. Hyökkäyksen kohteina olivat sotilasilmailukenttä, sähköalijänniteasema ja öljyvarasto.

Tapahtumista raportoi LIGA.net-sivuston lähde lainvalvontaviranomaisista. Ukrainalaiset dronet osuivat 500 kV sähköalijänniteasemaan Rostovin alueella, öljyvarastoon Kalahissa-Donin varrella Volgogradin alueella sekä sotilasilmailukenttään Astrahanin alueella.

Drone-hyökkäyksen aikana Ahjtjubinskin sotilasilmailukentällä venäläiset propagandistit raportoivat “Pantsir” -ilmatorjuntajärjestelmän toiminnasta ja sarjasta voimakkaita räjähdyksiä, mutta poistivat myöhemmin nämä tiedot.

“Tämä osoittaa onnistunutta hyökkäystä, sillä yleensä Venäjän viranomaiset siivoavat informaatiotilan tärkeiden sotilaskohteiden tuhoutumisen aikana,” toteaa Ukrainan turvallisuuspalvelu.

Venäläiset Telegram-kanavat raportoivat hyökkäyksestä 500 kV sähköalijänniteasemaan Rostovin alueella. Myös paikallinen kuvernööri Vasili Golubev vahvisti tämän. Venäläiset julkaisivat kuvia ja videoita Kalahista-Donin varrella Volgogradin alueella. Siellä dronet hyökkäsivät öljyvarastoon, ja osuman kohdalla riehui laaja tulipalo. Lähde totesi, että Ukrainan turvallisuuspalvelu yhdessä tiedustelupalvelun ja muiden puolustusvoimien kanssa jatkaa “kuumien kesäöiden” järjestämistä Venäjän armeijan sotilaskohteissa.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti aamulla 9. heinäkuuta, että “38 ukrainalaista dronea teki laajamittaisen hyökkäyksen viiteen Venäjän alueeseen, mutta Venäjä torjui tai tuhosi dronet elektronisen sodankäynnin avulla.” Terroristivaltion ministeriö kertoi, että 3 dronea väitetysti ammuttiin alas Belgorodin alueella, 7 Kurskin alueella, 2 Voronežin alueella, 21 Rostovin alueella ja 5 Astrahanin alueella.

Drone-hyökkäys osui Venäjän Belgorodiin heinäkuun 9. päivän yönä. Kaupungissa kuultiin räjähdyksiä, joiden jälkeen taivaalle nousi savupatsas. Paikalliset asukkaat kirjoittavat, että oli useita “osumia”, ja hyökkäys kohdistui taloihin ja autoihin. Ainakin yksi kuollut ja kaksi loukkaantunutta on raportoitu.

Myös Rostovin aluetta hyökkäsivät dronet heinäkuun 9. päivän yönä. Hyökkäys kohdistui sähköalijänniteasemaan Rodionovo-Nesvetajskin piirissä. Osuman jälkeen siellä syttyi laaja tulipalo. Loukkaantuneista ja kuolleista ei ole raporttia.

Muistutettakoon, että heinäkuun 7. päivän yö oli Voronežin alueen asukkaille erittäin äänekäs ja levoton. Alueelle tehtiin laajamittainen drone-hyökkäys, jonka seurauksena paikallisilla sotilasvarastoilla syttyi aamulla tulipalo, jossa ammusvarastot räjähtivät voimakkaasti. Vihollisen ampumatarvikkeet levisivät joka puolelle, mikä aiheutti voimakkaita räjähdyksiä ja mustaa savua taivaalle.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:10:35