Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Entinen syyttäjä Rostyslav Ilnytskyi skandaalin keskellä

#RostyslavIlnytskyi #Lviv #Ukraina #Skandaali

09.07.2024 19:06

Entinen syyttäjä Rostyslav Ilnytskyi skandaalin keskellä

#RostyslavIlnytskyi #Lviv #Ukraina #Skandaali
Lukuaika: < 1 minuutti

# Skandaali entisen syyttäjän Rostyslav Ilnytskyin ympärillä #RostyslavIlnytskyi #Lviv #Ukraina #Skandaali

Entinen syyttäjä Rostyslav Ilnytskyi, joka pidätettiin epäiltynä asiakirjojen väärentämisestä ulkomaille lähtöä varten, on mobilisoitu Ukrainan asevoimiin (ZSU). Tutkinnan mukaan hän oli osallisena palveluksesta kieltäytymistä koskevassa järjestelmässä.

Aiemmin hänen appiukkonsa, joka on asianajaja, pidätettiin “itse teossa” vastaanottaessaan 3500 dollaria (noin 3300 euroa) potentiaaliselta palveluksesta kieltäytyjältä avustaakseen vammaisryhmän perustamisessa.

“Heinäkuun 6. päivänä Ukrainan turvallisuuspalvelu ilmoitti pidättäneensä entisen syyttäjän, joka oli etsintäkuulutettu, sekä hänen appiukkonsa – häntä epäillään järjestelmän luomisesta palveluksesta kieltäytyjille. Samana päivänä LIGA.netin haastattelema lähde vahvisti, että pidätetty oli entinen syyttäjä Ilnytskyi – hänet löydettiin appiukkonsa Bogdana Moskovan ullakolta,” julkaisu kirjoittaa.

Rostyslav Ilnytskyin häähäly
31-vuotias Rostyslav Ilnytskyi on entinen syyttäjä. Vuonna 2019 hän toimi Radekhivissä paikallissyyttäjän apulaisena. Kesällä tänä vuonna Ilnytskyi erosi omasta pyynnöstään Kiovan Petcherskyn piirisyyttäjänviraston virastaan.

Lokakuussa 2023 Ilnytskyin ympärillä leimahtanut skandaali johtui hänen ylellisistä kaksipäiväisistä häistään entisen valtion tutkintaviraston työntekijän Roksalana Moskovan, asianajaja Bogdana Moskovan tyttären, kanssa. Pelkästään hääkakku maksoi noin 100 000 hryvniaa (noin 2500 euroa). Kaiken kaikkiaan hääjuhla, johon osallistui estraditähtiä, saattoi maksaa jopa miljoona dollaria (noin 950 000 euroa).

Jo 20. lokakuuta, häiden jälkeen, Ilnytskyille yritettiin toimittaa kutsua palvelukseen hänen asuinpaikassaan Lvivissä. Joulukuusta 2023 lähtien Ilnytskyi oli etsintäkuulutettuna epäiltynä asiakirjojen väärentämisestä ulkomaille lähtöä varten.

Bogdana Moskova, tunnettu lviviläinen asianajaja, on entisen valtion tutkintaviraston johtajan Roman Truban entisen vaimon sukulainen. Hänen tyttärensä Roksalana, Rostyslav Ilnytskyin vaimo, työskenteli Lvivin valtion tutkintaviraston aluehallinnon henkilöstöosastolla Roman Truban johtamisen aikana.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:38:11