Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Euroviisut 2025: Sveitsi keskellä poliittista kiistaa

#Euroviisut2025 #Sveitsi #PoliittinenKiista #Musiikki #Kulttuuri

09.07.2024 19:53

Ei audiota saatavissa.

Euroviisut 2025: Sveitsi keskellä poliittista kiistaa

#Euroviisut2025 #Sveitsi #PoliittinenKiista #Musiikki #Kulttuuri
Lukuaika: < 1 minuutti

#Euroviisut2025 Sveitsi ja poliittinen kiista

Euroviisut2024 kilpailun voiton myötä sveitsiläinen yhtye Nemo on varmistanut, että seuraava Euroviisut-kilpailu järjestetään Sveitsissä. Tästä huolimatta Sveitsin Federal Democratic Union (UDF) ja Ultra-konservatiivinen evankelinen puolue vastustavat tämän musiikkitapahtuman järjestämistä maassa. Poliitikot ovat esittäneet useita syitä vastustukselleen.

RTS-lehden mukaan vastustajat suunnittelevat asettavansa Euroviisut2025-kilpailun järjestämisen kansanäänestykseen. Aktivistien mielestä syyt ovat kilpailun evoluutio, kasvavat antisemitismin tapaukset sekä “kasvava määrä satanistisia ja okkultistisia elementtejä”. Poliitikot ovat erityisesti kritisoineet Irlannin edustajaa, Bambie Thugia, joka esitti eksorsismi-session tämän vuoden kilpailussa Malmössä, Ruotsissa.

UDF:n mukaan Euroviisujen järjestäminen Sveitsissä ensi toukokuussa aiheuttaa korkean turvallisuusriskin. Puolue on ilmoittanut haluavansa koordinoida allekirjoitusten keräämistä vastustaakseen mahdollisten isäntäkaupunkien, kuten Zürichin, Geneven, Baselin ja Bernin/Bielin, myöntämiä rahoituksia. Samaan aikaan saksankielinen veronmaksajien yhdistys haluaa estää Zürichin varojen käyttämisen Euroviisuihin.

UDF:n Zürichin kaupunki- ja kantonijaostot päättivät järjestää kansanäänestyksen kaupungin 20 miljoonan Sveitsin frangin (noin 20,6 miljoonaa euroa) lainasta, joka hyväksyttiin viime keskiviikkona (2. heinäkuuta) lainsäätäjän toimesta. Tämä raha olisi tarkoitus käyttää Euroviisut2025-kilpailun järjestelyihin, jos Zürich valitaan isäntäkaupungiksi. Kantonin parlamentti myönsi maanantaina (8. heinäkuuta) 5 miljoonan Sveitsin frangin (noin 5,2 miljoonaa euroa) lainan.

Bernin UDF-jaostot päättivät viime keskiviikkona (3. heinäkuuta) aloittaa kansanäänestyksen Bernin ja Bielin yhteistä hakemusta koskevista lainoista. Bernin kaupungissa poliitikot ovat jo jättäneet kansanäänestystekstin. Kantonitasolla kansanäänestys järjestetään, jos lähes 30 miljoonan Sveitsin frangin (noin 30,9 miljoonaa euroa) laina hyväksytään Suuressa neuvostossa.

Elokuun lopussa Sveitsin yleisradioyhtiö SSR valitsee Euroviisut2025-kilpailun isäntäkaupungin yhteistyössä Euroopan yleisradiounionin kanssa. Mahdolliset kansanäänestykset järjestetään vasta tämän jälkeen. Euroviisut2024-voittaja Nemo ei ole kommentoinut sveitsiläisten poliitikkojen ja aktivistien lausuntoja sosiaalisessa mediassa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:23:11