Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Gennaadi Boholubov epäiltynä laittomasta rajanylityksestä Ukrainassa

#Ukraina #GennaadiBoholubov #PrivaBank #Rikos

09.07.2024 12:11

Ei audiota saatavissa.

Gennaadi Boholubov epäiltynä laittomasta rajanylityksestä Ukrainassa

#Ukraina #GennaadiBoholubov #PrivaBank #Rikos
Lukuaika: 2 minuuttia

# Epäilty Laittomasta Rajanylityksestä #Ukraina #GennaadiBoholubov #PrivaBank #Rikos

Ukrainalaiset viranomaiset ovat ilmoittaneet epäilystä laittomasta rajanylityksestä ukrainalaiselle liikemiehelle ja entiselle “PrivaBankin” osakkeenomistajalle Gennaadi Boholuboville. Lisäksi epäilyksen laittomasta toiminnasta on saanut rajavartija, joka auttoi laittomassa rajanylityksessä. Tiedon mukaan rajavartija tiesi, että hänelle esitetty asiakirja oli toisen henkilön nimissä.

Asiasta tiedottavat Ukrainan valtion tutkintavirasto ja pääsyyttäjänvirasto. Tutkinnassa on rajavartijoiden avustuksella todettu, että oligarkki matkusti 24. kesäkuuta junalla “Kiova – Chelm” läheisen sukulaisen kanssa, mutta tietoja tästä ei löytynyt tietokannoista.

“Tutkinnan mukaan 24. kesäkuuta 2024 yön aikana rajavartija, joka tiesi varmasti, että hänelle esitetty asiakirja oli toisen henkilön nimissä, auttoi ukrainalaista liikemiestä laittomasti poistumaan maasta”, tiedotteessa kerrotaan.

Viranomaiset ovat vahvistaneet, että Boholubov käytti rajanylitykseen rajavartioston tarkastuksen ryhmän päällikköä “Jahodyn” rajavartioston osastolta. Hänet on nyt pidätetty. Liikemiehen käyttämä passi oli ilmoitettu kadonneeksi vuonna 2022, mistä oli ilmoitettu Ukrainan maahanmuuttoviranomaisille.

Lisäksi on vahvistettu, että pidätetty rajavartija luovutti alaiselleen matkustajien asiakirjat ja vakuutti, että oli itse tarkistanut hytin, jossa Boholubov ja hänen sukulaisensa olivat. Puolan rajavartijoille oligarkki esitti oman henkilökohtaisen passinsa matkustaessaan ulkomaille.

Rajavartija, joka auttoi liikemiestä, on saanut epäilyn laittomasta henkilöiden kuljettamisesta valtionrajan yli, ja Boholuboville on ilmoitettu epäilystä myös laittomasta passin haltuunotosta. Lain mukaan tästä voi seurata jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistus.

Oikeus on määrännyt pidätetylle rajavartijalle vankeusrangaistuksen vaihtoehtona 25 miljoonan hryvnian (noin 625 000 euron) takuita vastaan.

Boholubovin tapaus

Gennaadi Boholubov on tunnettu ukrainalainen liikemies, miljardööri ja “Priva”-ryhmän perustaja ja osakkeenomistaja. “PrivaBankin” kansallistamisen jälkeen Boholubov ja hänen liikekumppaninsa Ihor Kolomoyski ovat olleet lukuisten oikeudellisten tutkimusten kohteena, jotka liittyvät pankista varojen siirtämiseen ja muihin taloudellisiin väärinkäytöksiin.

Medioissa on jo kirjoitettu hänen paostaan maasta. Boholubov itse väittää, että hänellä oli lailliset perusteet lähteä. Erityisesti hän perusteli rajanylityksen laillisuutta sillä, että hän on yli 60-vuotias ja hänellä on seitsemän lasta, joista viisi on alaikäisiä.

Aiemmin Boholubov on toistuvasti yrittänyt oikeusteitse saada takaisin “PrivaBankin” osakkeet, jotka hän omisti ennen kansallistamista (33,2525 % osakkeista kansallistamispäivänä – 18. joulukuuta 2016).

4. joulukuuta 2018 Englannin tuomioistuin määräsi Kolomoyskin ja Boholubovin maailmanlaajuisten omaisuuserien pidätyksen. Pidätysmääräys annettiin oikeudelle esitettyjen yksityiskohtaisten todisteiden perusteella, joiden mukaan Kolomoyski ja Boholubov olivat laittomien toimien kautta siirtäneet lähes 2 miljardia dollaria pankista yrityksille, jotka salaa kuuluivat heille tai olivat heidän hallinnassaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:49:42