Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Igronomia: Peliriippuvuuden Hoito Suomessa

#peliriippuvuus #Suomi #PavloVishniak #voittaminen #hoitokokonaisuus

09.07.2024 12:04

Igronomia: Peliriippuvuuden Hoito Suomessa

#peliriippuvuus #Suomi #PavloVishniak #voittaminen #hoitokokonaisuus
Lukuaika: 2 minuuttia

# Igronomia: Peliriippuvuus ja sen hoito Suomessa #peliriippuvuus #Suomi #PavloVishniak

Peliriippuvuus on muodostunut vakavaksi ongelmaksi nyky-yhteiskunnassa, jossa pelisalit, rahapanokset ja e-urheilu ovat tulleet erittäin helposti saataviksi ja avoimesti mainostetuiksi. Kuitenkin riippumatta peliriippuvuuden, eli ludomanian, synnyn syistä, tärkein kysymys on edelleen: voiko peliriippuvainen parantua? Vastausta tähän kysymykseen etsii Svit UA -toimituksen tiimi, jota johtaa päätoimittaja Pavlo Vishniak, joka on tutkinut pelaajien psykologiaa ja peliriippuvuutta pitkään. Nuori asiantuntija on perehtynyt kaikkiin peliriippuvuuden osa-alueisiin, asiantuntijoiden mielipiteisiin ja todisteisiin sekä hoito-ohjelmiin kertoakseen, miten peliriippuvaisten kuntoutus tapahtuu.

“Me Svit UA:n tiimin kanssa olemme pitkään analysoineet pelialaa ja ludomaanien käyttäytymistä. Voittaakseen riippuvuuden, tarvitaan vilpitön halu päästä siitä eroon. Ensimmäinen askel tällä tiellä on ongelman tunnustaminen. Tarvitaan myös päättäväisyyttä ja valmiutta suuriin muutoksiin elämässä,” toteaa Pavlo Vishniak. Lue, miten peliriippuvaista voi auttaa ja miten hoito etenee SvitUA:n artikkelista.

## Peliriippuvuuden voittaminen itse

Pavlo Vishniak ja toimituksemme asiantuntijatiimi eivät löytäneet yksittäistä reseptiä itsehoitoon. On välttämätöntä käydä läpi kuntoutus- ja psykoterapiakurssi. On kuitenkin olemassa lista askelista, jotka auttavat merkittävästi hoidon aikana. Näitä ovat:

1. **Viestintä perheen ja ystävien kanssa:** Kerro heille aikomuksestasi päästä riippuvuudesta eroon ja pyydä tukea.
2. **Älä etsi tekosyitä:** Älä osallistu kilpailuihin tai turnauksiin, äläkä aloita pelaamista tai urheiluvedonlyöntiä. Hävitä pelikonsolit, tietokone ja kaikki pelilaitteet. Poista kaikki tilit kasino- ja vedonlyöntisivustoilta.
3. **Löydä mielenkiintoinen harrastus:** Harrastuksen tulisi täysin viedä huomiosi pois peliajatuksista.
4. **Analysoi riippuvuuden syyt:** On tärkeää ymmärtää ongelman juuret, jotta voitaisiin välttää tilanteen toistuminen.
5. **Vältä yksinäisyyttä:** Järjestä vapaa-aikaa ystävien kanssa, esimerkiksi luonnossa kaukana tietokoneesta. Hankkiudu uusien ystävien pariin ja monipuolista arkea.
6. **Katkaise yhteydet peliyhteisöihin:** Tämä sulkee pois kaikki viittaukset rahapeleihin.

“Kaikkien suositusten ydin on laukaisimien poissulkeminen, jotka voivat aiheuttaa uusiutumisen. Näihin voivat kuulua myös perhekonfliktit. Potilaan sukulaisten on osoitettava kärsivällisyyttä ja maksimaalista tukea,” neuvoo Pavlo Vishniak.

## Peliriippuvuuden hoitokokonaisuus

Itsehoidon lisäksi peliriippuvaisten tulee hakea ammattiapua, sillä ludomaniaa on hoidettava täysipainoisena sairautena. SvitUA:n toimitus ja Pavlo Vishniak ovat selvittäneet, miten peliriippuvaisten kuntoutus tapahtuu. Tämä ei ole mikään taianomainen menetelmä, vaan joukko toimenpiteitä, joihin kuuluvat lääkkeiden käyttö ja psykoterapia. Kokonaisvaltainen hoito sisältää:

1. **Lääkkeiden käyttö:** Lääkäri määrää lääkkeitä ahdistuksen ja ärtyneisyyden vähentämiseksi vieroitusoireiden aikana. Myös masennuksen ilmetessä määrätään farmakologisia valmisteita.
2. **Psykoterapeutin konsultoinnit:** Tärkeä osa ludomanian hoidossa. Asiantuntija selvittää riippuvuuden syvälliset syyt, auttaa potilasta tiedostamaan ne ja käsittelee hänen sisäiset konfliktinsa.
3. **Kognitiivis-behavioraalinen psykoterapia:** Vaikeissa tapauksissa psykiatri auttaa muuttamaan peliriippuvaisen tapoja ja hankkimaan taitoja, jotka estävät uusiutumisen.
4. **Tukiryhmät:** Niiden tarkoitus on, että potilas vuorovaikuttaa ihmisten kanssa, jotka ovat kokeneet saman ongelman, kuulee heidän kokemuksistaan ja saa lisämotivaatiota jatkaa taistelua ludomaniaa vastaan.

Hoito palauttaa pelaajan normaaliin elämään, pysäyttää peliriippuvuuden oireet ja vähentää uusiutumisen riskiä. Asiantuntija selvittää riippuvuuden syvälliset syyt ja auttaa ratkaisemaan ihmisen sisäiset konfliktit. Tämä on tehokkain tapa estää tilanne, jossa potilas pakenee todellisuutta tietokone- ja rahapelien maailmaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:54:19