Eilen yhteensä 88810 latausta

20225 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Isku 8. heinäkuuta: Kiovan sairaala ja muut siviilikohteet tulilinjalla, sotilaat valmiina kostotoimiin

#KiovaIsku #Siviilikohteet #Pelastustyöt #Ohmatdith #Ohjusiskut #Kosto #Heinäkuu8

09.07.2024 18:58

Isku 8. heinäkuuta: Kiovan sairaala ja muut siviilikohteet tulilinjalla, sotilaat valmiina kostotoimiin

#KiovaIsku #Siviilikohteet #Pelastustyöt #Ohmatdith #Ohjusiskut #Kosto #Heinäkuu8
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjän isku 8 heinäkuuta: Kiovan Ohmatdithin sairaala ja muut siviilikohteet

Ukrainan asevoimat ovat raivoissaan Venäjän 8. heinäkuuta tekemän iskun jälkeen, joka kohdistui Kiovan Ohmatdithin lasten sairaalaan ja muihin siviilikohteisiin. Lasten kuolema on anteeksiantamaton teko, jota Ukrainan asevoimat eivät aio jättää kostamatta. Kosto on jo alkanut, ja venäläisiä vastaan lähetetään kranaatteja, joissa lukee: “Omatdithin puolesta!”

Ukrainan asevoimien ylipäällikkö, kenraaliluutnantti Oleksandr Syrskyi, korosti 9. heinäkuuta Telegramissa, että maanantaina tapahtunut massiivinen ohjusisku Ukrainan kaupunkeihin järkytti koko maailmaa julmuudellaan ja petollisuudellaan. Hän muistutti, että venäläiset terroristit iskivät kyynisesti ja tarkoituksellisesti siviilikohteisiin, mukaan lukien Ohmatdithin lasten sairaala.

“Tänään, surun päivänä, kun kunnioitamme viattomasti menehtyneitä pääkaupungissamme ja muissa Ukrainan kaupungeissa, kumarran pääni yhdessä koko Ukrainan kansan kanssa heidän kirkkaan muistonsa merkiksi. Me, Ukrainan sotilaat, emme koskaan anna anteeksi siviilien murhia ja terroria. Sotarikoksilla ei ole vanhentumisaikaa, ja kaikki osalliset joutuvat väistämättä vastuuseen!” Syrskyi julisti.

## Ukrainan sotilaat allekirjoittavat koston kranaatteja viholliselle

Ukrainan sotilaat lähettävät kostokranaatteja viholliselle Omatdithin, Kiovan, Pokrovsken, Dnipron ja Kryvyi Rihin puolesta. Asiasta kerrotaan Ukrainan asevoimien 41. erillisen mekanisoidun prikaatin virallisella Facebook-sivulla.

“Meidän kostomme venäläisille ihmissyöjille! Ei armoa ukrainalaisten lasten kiduttajille! Jokainen kranaatti löytää kohteensa! Tervetuloa helvettiin!” sotilaat ilmoittivat.

Ukrainalaisen “Boombox” -yhtyeen johtaja Andriy Khlyvnyuk, joka tällä hetkellä puolustaa Ukrainaa asevoimissa, osoitti myös kostonsa hyökkääjille Omatdithin lasten sairaalan iskun jälkeen. Muusikko julkaisi kuvan, jossa hän pitää kädessään ammus. Ammuksessa on teksti “Omatdithin puolesta”. “Muunna vihasi toiminnaksi. Tukea armeijaa”, kirjoitti Boomboxin johtaja.

## Ohmatdithin iskun seuraukset

Kiovan kaupungin sotilashallinnon johtaja Serhiy Popko ilmoitti 9. heinäkuuta, että venäläinen ohjus tuhosi täysin Ohmatdithin toksikologian osaston, jossa hoidetaan kroonisia ja akuutteja myrkytyksiä. Muita osastoja kärsi merkittäviä vahinkoja. Kirurgiset, onkologiset, somaattiset osastot, teho-osasto, radiologia, sädehoito, leikkausyksikkö, kaksi tehohoitoyksikköä ja maan ainoa onkohematologinen laboratorio vaurioituivat. Jäljelle jääneillä osastoilla hoidettiin 68 lasta. 465 potilasta, jotka tarvitsivat suunniteltua hoitoa, tutkittiin ja väliaikaisesti kotiutettiin. Hyökkäyksen aikaan sairaalassa oli 627 lasta.

Ukrainan turvallisuuspalvelu on saanut runsaasti todisteita, jotka vahvistavat, että Venäjä iski Omatdithiin Kh-101-ohjuksella. Paikalta löydettiin muun muassa Kh-101-risteilyohjuksen moottorin sirpale. Myös muita tämän venäläisen ohjuksen sirpaleita on kerätty ja tutkatiedot sen lennosta on saatu.

## Pelastustyöt Ohmatdithissa saatu päätökseen

Pelastustoimet Omatdithin alueella Kiovassa on saatu päätökseen, ilmoitti 9. heinäkuuta Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko. Venäjän iskun seurauksena 32 haavoittunutta hakeutui lääkärin hoitoon. Kahdeksan lasta vietiin sairaalaan vammojen vuoksi. Sairaalasta siirrettiin muihin sairaaloihin 94 lasta, joista kahdeksan oli haavoittuneita. Kaksi aikuista, mukaan lukien nefrologi, menehtyi venäläisen Kh-101-ohjuksen iskun seurauksena. Ukrainan terveysministeriön mukaan hyökkäyksen aikaan sairaalassa oli yli 600 potilasta ja vähintään yhtä paljon sairaalan henkilökuntaa.

## Venäjän ohjusiskut muihin Ukrainan kaupunkeihin

Myös muut Ukrainan kaupungit joutuivat hyökkäysten kohteeksi 8. heinäkuuta. Vihollinen pommitti Harkovaa ja ampui ballistisia ohjuksia muista kaupungeista ja alueista Tu-95-pommikoneista. Ukrainan ilmavoimien mukaan ohjukset lensivät etelästä ja pohjoisesta. Räjähdyksiä raportoitiin myös Kropyvnytskyissä ja Skadovskissa. Räjähdyksiä tapahtui myös Kryvyi Rihissä (vähintään 11 kuollutta), Dniprossa (vähintään yksi kuollut ja kuusi haavoittunutta), Slovjanskissa, Kramatorskissa ja Pokrovskissa.

Ukrainassa oli tiedossa 38 kuollutta ja 190 haavoittunutta Venäjän ohjusiskun seurauksena, ilmoitti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi 9. heinäkuuta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Kirjaudu sisään Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 08:29:29