Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Kiovan Lastensairaala tuhoutui

#Kiova #Lastensairaala #Tuhoutuminen #Oohmatdytin

09.07.2024 18:40

Kiovan Lastensairaala tuhoutui

#Kiova #Lastensairaala #Tuhoutuminen #Oohmatdytin
Lukuaika: 2 minuuttia

# Kiova Lastensairaala Oohmatdytin Tuhoutuminen

Maanantaina 8. heinäkuuta Venäjän laajamittainen ohjusisku aiheutti merkittäviä vahinkoja Kiovan lastensairaala Oohmatdytille. Pahiten kärsi sairaalan toksikologinen osasto, joka tuhoutui lähes täysin. Ukrainalaiset ovat aloittaneet varainkeruun sairaalan välittömiin tarpeisiin ja uudelleenrakentamiseen. Useat yritykset ovat ilmoittaneet lahjoittavansa miljoonia hryvnioita Oohmatdytin tukemiseksi.

Esimerkiksi mobiilioperaattori Kyivstar on luvannut 10 miljoonaa hryvniaa (noin 250 000 euroa), Nova Poshta 1 miljoona hryvniaa (noin 25 000 euroa) ja supermarketketju Fora 1 miljoona hryvniaa (noin 25 000 euroa). Studio Kvartal 95 on myös ilmoittanut lahjoittavansa 500 000 hryvniaa (noin 12 500 euroa), mutta heidän lahjoituksensa on saanut osakseen paljon kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

“Lasten ei pitäisi kärsiä. Tämä on itsestäänselvyys kaikille paitsi aggressiiviselle valtiolle. Studio Kvartal 95 tarjoaa materiaalista apua Oohmatdyt-sairaalalle. Liity mukaan auttamaan,” kirjoittivat tiimin jäsenet.

Kvartal 95:n avustusilmoitus Oohmatdytille

Monet ukrainalaiset eivät kuitenkaan arvostaneet Kvartal 95:n hyväntekeväisyysaloitetta. Studio on joutunut tänä vuonna jo useamman kerran kohujen keskelle, ja heidän antamansa lahjoitussummaa on pidetty liian pienenä suhteessa heidän tuloihinsa.

“Olemmeko tosiaan saaneet vain 12 000 dollaria näiltä koomikoilta? Onko tämä kaikki, mihin he pystyvät? Kun ottaa huomioon, kuinka paljon he ansaitsevat tekijänoikeusmaksuilla ja sisällöllään, tämä puoli miljoonaa on kuin pisara meressä. Meidän tulee muistaa, että maassa on sota ja taloutta on mobilisoitava.”

Kommentit olivat täynnä viestejä myös hallituksesta, virkamiehistä ja kumppaneiden taloudellisesta tuesta. Kuitenkin jotkut Instagram-käyttäjät tukivat Kvartal 95:ää.

“Vain meillä voi käydä niin, että lahjoittajia kirotaan kommenteissa. Ihmiset, oletteko tosissanne? Lahjoitetaanpa vähän tai paljon, apua tarvitaan, ei kiroilua.”

“Meidän ihmiset eivät koskaan ole tyytyväisiä. Jos ei anneta, se on huono. Jos annetaan, sekin on huono, koska se on muka liian vähän. Päätelkää nyt.”

Vähemmän negatiivisia kommentteja oli nähtävissä Okean Elzy -yhtyeen keulahahmon Svyatoslav Vakarchukin vastaavassa viestissä. Yhtye, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta, lahjoitti 100 000 hryvniaa (noin 2 500 euroa). Myös tässä tapauksessa oli joitakin kriittisiä kommentteja, mutta yhtye ei vastannut niihin.

Kommentit Svyatoslav Vakarchukin Instagram-postauksessa

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:32:11