Eilen yhteensä 88810 latausta

20226 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Lastensairaala Hyökkäyksen Kohteena Kiovassa: Venäjän Julmuudet Eivät Lopeteta

#OslahdusKiovassa #LastensairaalaHyökkäys #VenäjänJulmuudet #Sodankauhut #UkrainanLapset #HumanitaarinenKriisi #RauhaaEtsien #SiviilienSuoja

09.07.2024 15:31

Lastensairaala Hyökkäyksen Kohteena Kiovassa: Venäjän Julmuudet Eivät Lopeteta

#OslahdusKiovassa #LastensairaalaHyökkäys #VenäjänJulmuudet #Sodankauhut #UkrainanLapset #HumanitaarinenKriisi #RauhaaEtsien #SiviilienSuoja
Lukuaika: 2 minuuttia

# Lastensairaala Oslahdus Kiovassa: Venäjän Raakuus Jatkuu

Yhdistyneet Kansakunnat on ilmoittanut, että on erittäin todennäköistä, että Kiovassa sijaitseva lastensairaala Okhmatdyt on kärsinyt suorasta osumasta Venäjän ohjushyökkäyksessä. YK on nimennyt lastensairaalan pommituksen yhdeksi räikeimmistä Venäjän hyökkäyksistä täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien. Venäjän sotarikos tullaan käsittelemään YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa.

Paikan päällä tehty analyysi ja arviointi osoittavat, että sairaala kärsi suorasta osumasta eikä vahingoittunut ilmatorjuntajärjestelmän vuoksi, painotti YK:n ihmisoikeusvalvontamission päällikkö Danielle Bell tiedotustilaisuudessa Genevessä 9. heinäkuuta. Bellin mukaan sairaalassa oli iskun aikaan noin 670 lasta ja noin 1 000 työntekijää. Hänen mukaansa sairaalassa hoidetaan vakavasti sairaita lapsia, kuten syöpäpotilaita ja munuaissairauksista kärsiviä.

Pelastustoimet Okhmatdytissä päätökseen

Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko ilmoitti 9. heinäkuuta, että pelastusoperaatio Okhmatdytissä Kiovassa on saatu päätökseen. Venäjän hyökkäyksen seurauksena kahdeksan lasta on viety sairaalaan vammojen vuoksi.

8. heinäkuuta tapahtuneessa ohjushyökkäyksessä Okhmatdytin sairaala kärsi vakavia vaurioita. Presidentti Volodymyr Zelenskyi julkaisi välittömästi kuvia pääsairaalan rakennuksesta, jossa ikkunat olivat rikkoutuneet ja muita merkittäviä vaurioita oli havaittavissa. Eniten vahinkoa koki sairaalan toksikologinen osasto, joka on käytännössä tuhoutunut, ja kiovalaiset ovat tulleet auttamaan raunioiden raivauksessa.

Ukrainan terveysministeriön mukaan sairaalassa oli iskun aikaan yli 600 potilasta ja vähintään saman verran työntekijöitä. Kiovan pormestari Vitali Klytško raportoi kahdesta kuolleesta Okhmatdytissä (molemmat aikuisia, mukaan lukien yksi lääkäri). Paikalle saapuneet ambulanssiryhmät siirsivät 94 lasta muihin sairaaloihin (joista kahdeksan loukkaantui, kuten Klymenko mainitsi).

Turvallisuusneuvoston hätäkokous

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu hätäkokoukseen 8. heinäkuuta tapahtuneen massiivisen Ukrainan pommituksen jälkeen. Kutsun kokouksen järjestämiseksi esittivät useat maat, kuten Britannia, Ranska, Ecuador, Slovenia ja Yhdysvallat. Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vaati kokousta.

SBU:n todisteet ohjusiskusta

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on kerännyt lukuisia todisteita, jotka vahvistavat, että Venäjä iski Okhmatdytin sairaalaan ohjus X-101:llä. Tapahtumapaikalta on löydetty muun muassa X-101-risteilyohjuksen moottorin sirpale. Lisäksi on kerätty muita tämän ohjuksen sirpaleita ja saatu tutkatietoja sen lentoradasta.

Useilla videoilla näkyy suora osuma Okhmatdytin sairaalaan, ja ohjus X-101 sekä sen hyökkäykselle ominainen lentorata tunnistetaan tarkasti. Myös sairaalan tuhojen laajuus ja luonne vastaavat asiantuntijoiden mukaan X-101-ohjuksen 400 kg:n taistelukärjen iskua.

Venäjän propagandan valheet

Kreml, vastoin selkeää videomateriaalia ohjusiskusta, väittää valheellisesti, että Okhmatdytiin olisi osunut ilmatorjuntaohjus. Venäjän propagandistit levittävät erilaisia valheita: Vladimir Solovjov väittää, että kohteena olisi voinut olla 700 metrin päässä sijaitseva rautatievarikko.

Jotkut väittävät, että Okhmatdytissä hoidettiin Ukrainan asevoimien sotilaita, ei lapsia. Jotkut propagandistit väittävät, että sairaalan rakennukseen olisi asetettu räjähteitä, jotka räjäytettiin Venäjän ohjusiskun aikana.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 08:58:56