Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Macron ja Zelensky Washingtonissa: Keskustelua Ukrainan Tilanteesta ja NATO:n Roolista

#NATO #Washington #Macron #Zelensky #Ukraina #Yhdysvallat

09.07.2024 21:19

Macron ja Zelensky Washingtonissa: Keskustelua Ukrainan Tilanteesta ja NATO:n Roolista

#NATO #Washington #Macron #Zelensky #Ukraina #Yhdysvallat
Lukuaika: 2 minuuttia

#NATO #Washington #Macron #Zelensky #Ukraina #Yhdysvallat

Emmanuel Macron: Ukraina ja NATO – tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on todennut, että Yhdysvallat ja Saksa ovat pääasialliset vastustajat Ukrainan liittymiselle NATOon. Hänen mukaansa näiden maiden hallitukset osoittavat “päättäväistä vastarintaa” Ukrainan kutsumiselle NATOon. Macron muistutti myös, että Ukrainan delegaatiota ei kutsuttu viimeisimpään NATO-huippukokoukseen Liettuan pääkaupungissa Vilnassa.

Macron antoi lausuntonsa ennen Washingtonissa pidettävää NATO-huippukokousta, kertoo DPA. Ranskan johtaja uskoo kuitenkin, että liittolaiset tekevät ennemmin tai myöhemmin päätöksen Ukrainan liittymisestä NATOon.

“Viime kädessä Ukrainan kutsuminen NATOon on liittolaisten päätös”, Macron painotti.

Ranskan presidentti muistutti myös, että Ukrainan hallitus oli erittäin tyytymätön kutsun puuttumiseen edellisessä NATO-huippukokouksessa Vilnassa.

“Ukrainalaiset olivat hyvin ärtyneitä, kun he päätyivät siihen tulokseen, että ovet ovat avoinna, mutta eivät tarpeeksi. Ja luulen, että Washingtonin huippukokouksen skenaario on samanlainen”, Macron lisäsi.

UPD: DPA, joka levitti Macronin lausunnon, peruutti myöhemmin uutisen ilmoittaen, että Ranskan presidentti ei ollut sanonut hänelle attribuoituja sitaatteja.

NATO-huippukokous Washingtonissa
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky ja hänen puolisonsa Olena Zelenska ovat jo saapuneet Washingtoniin. Ennen NATO-huippukokouksen alkamista, joka pidetään 9.–11. heinäkuuta, Zelenskyt laskivat seppeleen Holodomorin uhrien muistomerkille. Lisäksi Ukrainan johtaja ja hänen vaimonsa tapasivat paikallisen ukrainalaisyhteisön.

Samalla Ukrainan jäsenyydestä NATOssa ei keskustella huippukokouksessa. Keskustelu keskittyy kuitenkin kolmeen keskeiseen osa-alueeseen, joilla on suora yhteys Ukrainaan. Näitä ovat Ukrainan lähentyminen NATO-jäsenyyteen, sotilaallisen avun rahoitus Ukrainalle ja yhteisen analyyttisen ja koulutuskeskuksen perustaminen Ukrainalle ja NATOlle Puolassa.

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg on aiemmin ilmoittanut, että Ukrainan tukeminen on Washingtonin huippukokouksen pääaihe. Ennen 9.–11. heinäkuuta suunniteltua NATO-huippukokousta liittolaiset julkistavat uusia avustuspaketteja, jotka sisältävät ilmapuolustusvälineitä ja ammuksia. Kaikki liittolaiset ovat sopineet lisäävänsä Ukrainan tukea uusilla sotilaskoulutuksilla ja pitkäaikaisilla sitoumuksilla.

Washingtonin huippukokous, joka myös juhlistaa sotilasliiton 75-vuotispäivää, kokoaa johtajat yhteen 9.–11. heinäkuuta. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on todennut, että huippukokouksen pääpaino on Ukrainan pitkäaikaisessa tukemisessa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Kirjaudu myös Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:46:40