Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Macron kritisoi USA:n ja Saksan vastustusta Ukrainan NATO-jäsenyydelle

#Macron #NATO #Ukraina #Washington #Vilna #Zelenskyi #Holodomor #Ranska #USA #Saksa

09.07.2024 20:03

Ei audiota saatavissa.

Macron kritisoi USA:n ja Saksan vastustusta Ukrainan NATO-jäsenyydelle

#Macron #NATO #Ukraina #Washington #Vilna #Zelenskyi #Holodomor #Ranska #USA #Saksa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Макрон ja NATO: Ukraina, Washingtonin sammit ja liittolaisten päätökset

Presidentti #Ranska Emmanuel Macron on todennut, että #Ukraina NATO-jäsenyyden päävastustajat ovat #Yhdysvallat ja #Saksa. Hänen mukaansa näiden maiden hallitukset osoittavat “päättäväistä vastustusta” Ukrainan kutsumiselle NATOon. Macron myös muistutti, että Ukrainan delegaatiota ei kutsuttu viimeisimpään NATO:n huippukokoukseen Vilnassa, Liettuassa.

Macronin lausunto tuli ennen NATO:n huippukokousta Washingtonissa, raportoi DPA. Ranskan presidentti kuitenkin uskoo, että liittolaiset tekevät päätöksen Ukrainan jäsenyydestä ennemmin tai myöhemmin. “Lopulta Ukrainan kutsuminen NATOon on liittolaisten päätös”, Macron painotti.

Macron huomautti myös, että Ukrainan hallitus oli äärimmäisen tyytymätön kutsun puuttumiseen edellisessä NATO-huippukokouksessa, joka pidettiin Vilnassa. “Ukrainalaiset olivat hyvin ärsyyntyneitä, kun he ymmärsivät, että ovet ovat auki, mutta eivät tarpeeksi. Ja uskon, että Washingtonin huippukokouksen skenaario on samanlainen,” hän lisäsi.

NATO:n huippukokous Washingtonissa
Ukrainan presidentti #Volodymyr Zelenskyi ja ensimmäinen nainen #Olena Zelenska ovat jo saapuneet Washingtoniin. Ennen 9.-11. heinäkuuta pidettävää NATO:n huippukokousta, Zelenskyin pariskunta laski seppeleen Holodomorin uhrien muistomerkille. He myös tapasivat paikallisen ukrainalaisyhteisön.

Huippukokouksessa ei käsitellä Ukrainan jäsenyyttä NATOssa. Sen sijaan keskitytään kolmeen keskeiseen asiaan, joilla on suora vaikutus Ukrainaan: Ukrainan jäsenyyden lähentäminen liittoumaan, sotilasavun rahoitus Ukrainalle ja yhteisen analyyttisen ja koulutuskeskuksen luominen Ukrainalle ja NATOlle Puolaan.

Aiemmin NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi, että Ukrainan tukeminen tulee olemaan pääaiheena heinäkuun huippukokouksessa Washingtonissa. Ennen 9.-11. heinäkuuta pidettävää huippukokousta, liittolaiset ilmoittavat uusista tukipaketeista. Nämä sisältävät ilmapuolustusjärjestelmiä ja ammuksia. Kaikki liittolaiset ovat sopineet lisäävänsä tukeaan Ukrainalle uusien sotilaskoulutusten ja pitkäaikaisten sitoumusten kautta.

Huippukokous, joka juhlistaa myös NATO:n 75-vuotisjuhlaa, pidetään Washingtonissa 9.-11. heinäkuuta. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on ilmoittanut, että huippukokouksen pääpaino on Ukrainan pitkäaikaisessa tukemisessa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:01:10