Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Macron: Yhdysvallat ja Saksa estämässä Ukrainan NATO-jäsenyyttä

#NATO #Washington #Macron #Ukraina

09.07.2024 21:11

Macron: Yhdysvallat ja Saksa estämässä Ukrainan NATO-jäsenyyttä

#NATO #Washington #Macron #Ukraina
Lukuaika: < 1 minuutti

# Macron: Yhdysvallat ja Saksa vastustavat Ukrainan NATO-jäsenyyttä #NATO #Washington #Macron #Ukraina

Ranskan presidentti Emmanuel Macron uskoo, että Yhdysvallat ja Saksa ovat päävastustajat Ukrainan liittymiselle Natoon. Hänen mukaansa näiden maiden hallitukset osoittavat “päättäväistä vastarintaa” Ukrainan kutsumiselle Natoon. Macron muistutti myös, että Ukrainan delegaatiota ei kutsuttu viimeisimpään NATO-huippukokoukseen Vilnan pääkaupungissa Liettuassa.

Macron esitti nämä kommentit ennen Washingtonin NATO-huippukokousta, DPA:n mukaan. Macron kuitenkin uskoo, että liittolaiset tekevät päätöksen Ukrainan NATO-jäsenyydestä ennemmin tai myöhemmin.

“Lopulta Ukrainan kutsuminen Natoon on liittolaisten päätös”, Macron korosti.

Ranskan presidentti muistutti myös, että Ukrainan hallitus oli erittäin tyytymätön kutsun puuttumiseen edellisessä NATO-huippukokouksessa Vilnassa.

“Ukrainalaiset olivat hyvin ärtyneitä, kun he tajusivat, että ovet ovat auki, mutta eivät tarpeeksi. Ja luulen, että Washingtonin huippukokouksen skenaario on samanlainen”, Macron lisäsi.

NATO-huippukokous Washingtonissa
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja ensimmäinen nainen Olena Zelenska ovat jo saapuneet Washingtoniin. Ennen NATO-huippukokouksen alkua, joka pidetään 9.-11. heinäkuuta, Zelenskyin pariskunta laski seppeleitä Holodomorin uhrien muistomerkille. Lisäksi Ukrainan johtaja ja hänen puolisonsa tapasivat paikallisen ukrainalaisyhteisön.

Huippukokouksessa ei käsitellä Ukrainan NATO-jäsenyyttä. Keskustelun keskiössä ovat kuitenkin kolme keskeistä asiaa, jotka liittyvät suoraan Ukrainaan: Ukrainan lähentyminen NATO-jäsenyyteen, sotilaallisen avun rahoitus Ukrainalle sekä yhteisen analyysi- ja koulutuskeskuksen perustaminen Ukrainalle ja NATO:lle Puolaan.

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg on aiemmin todennut, että Ukrainan tukeminen on Washingtonin heinäkuisen NATO-huippukokouksen pääkysymys. Ennen 9.-11. heinäkuuta pidettävää NATO-huippukokousta liittolaiset ilmoittavat uusista avustuspaketeista, jotka sisältävät ilmatorjuntajärjestelmiä ja ammuksia. Kaikki liittolaiset ovat sopineet lisäävänsä Ukrainan tukemista uusilla sotilaskoulutuksilla ja pitkän aikavälin sitoumuksilla.

Washingtonin huippukokouksessa, jossa juhlistetaan myös sotilasliiton 75-vuotispäivää, keskitytään pitkän aikavälin tuen tarjoamiseen Ukrainalle, kuten Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinken on todennut.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:07:08