Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Pääministeri Denys Shmyhal: Korjaustyöt alkavat välittömästi, avustusta perheille hyökkäyksen jälkeen

#Ukraina #Korjaustyöt #PerheidenTuki #UNICEF #Lääkärit #Sairaalat #VenäjänHyökkäys #Turvallisuusneuvosto #VolodymyrZelensky #IhorKlymenko #SerhiyPopko #KansainvälinenTuki

09.07.2024 17:38

Pääministeri Denys Shmyhal: Korjaustyöt alkavat välittömästi, avustusta perheille hyökkäyksen jälkeen

#Ukraina #Korjaustyöt #PerheidenTuki #UNICEF #Lääkärit #Sairaalat #VenäjänHyökkäys #Turvallisuusneuvosto #VolodymyrZelensky #IhorKlymenko #SerhiyPopko #KansainvälinenTuki
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainan hallitus ohjaa varoja Ohmatdytin lastenlääkärin palauttamiseksi

Ukrainan hallitus on päättänyt käyttää 100 miljoonaa hryvniaa (noin 2,7 miljoonaa euroa) Ohmatdytin lastenlääkärin kiireellisiin korjaustöihin Kiovassa. Sairaala vaurioitui pahoin venäläisen ohjuksen iskun seurauksena. Hallitus aikoo lisätä rahoitusta, kun jälleenrakennussuunnitelma on valmis, ja lopulta valtio aikoo täysin kunnostaa Ohmatdytin.

Pääministeri #DenysShmyhal ilmoitti Telegram-kanavallaan, että korjaustyöt alkavat välittömästi. Lisäksi jokaiselle perheelle, joka kärsi hyökkäyksestä, myönnetään yhdessä UNICEF:n kanssa avustusta 10800 hryvniaa (noin 290 euroa) perheenjäsentä kohden. Shmyhal kertoi myös, että lääkäreille ja pienille potilaille on löydetty uudet sijaintipaikat Kiovan alueellisista klinikoista numero 1 ja 2, ja siirto on alkamassa.

Erityinen kiitos kaikille, jotka osallistuivat varainkeruuseen Ohmatdytille United24-foorumin kautta. Vain muutamassa tunnissa kerättiin 100 miljoonaa hryvniaa (noin 2,7 miljoonaa euroa), jotka käytetään myös sairaalan kunnostamiseen. Vuorokauden aikana on kerätty yhteensä 250 miljoonaa hryvniaa (noin 6,7 miljoonaa euroa).

## Hyökkäyksen seuraukset Ohmatdytissä

Kiovan kaupungin sotilashallinnon päällikkö #SerhiyPopko kertoi, että venäläinen ohjus tuhosi täysin Ohmatdytin toksikologian osaston, jossa hoidetaan kroonisia ja akuutteja myrkytyksiä kärsiviä lapsia. Myös monet muut osastot, kuten kirurginen, onkologinen ja tehohoito-osasto, kärsivät merkittäviä vahinkoja. 68 lasta jäi sairaalan jäljellä oleviin osastoihin hoitoon, kun taas 465 potilasta, jotka tarvitsivat suunniteltua hoitoa, kotiutettiin väliaikaisesti. Hyökkäyksen aikaan sairaalassa oli 627 lasta.

## Pelastustoimet Ohmatdytissä saatu päätökseen

Sisäministeri #IhorKlymenko ilmoitti, että pelastustyöt Ohmatdytin alueella on saatu päätökseen. Hyökkäyksen seurauksena 32 ihmistä sai lääketieteellistä apua, ja kahdeksan lasta vietiin sairaalaan vammojen vuoksi. Yhteensä 94 lasta siirrettiin muihin sairaaloihin. Iskussa kuoli kaksi aikuista, joista toinen oli nefrologi.

## YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu hätäistuntoon

Useat maat, kuten Britannia, Ranska, Ecuador, Slovenia ja Yhdysvallat, ovat pyytäneet YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan hätäistuntoon Ukrainan tilanteen vuoksi. Myös Ukrainan presidentti #VolodymyrZelensky on vaatinut tätä toimenpidettä.

## Keräys Ohmatdytin lastenlääkärin hyväksi

Ukrainan terveysministeriö on ilmoittanut keräävänsä varoja Ohmatdytin sairaalan hyväksi. Rahalahjoituksia voi tehdä Ohmatdytin rahastoon.

## SBU:n todisteet venäläisestä ohjusiskusta

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on saanut lukuisia todisteita siitä, että Venäjä iski Ohmatdytiin ohjuksella X-101. Paikalta on löydetty ohjuksen moottorin jäännöksiä ja muita ohjuksen osia. Lisäksi ohjusiskusta on useita videoita, joissa X-101:n tunnistettavat piirteet ja sen lentorata näkyvät selvästi.

Kommentoikaa ja jakakaa tämä artikkeli ystävienne kanssa. Voitte myös tilata blogini Patreonin kautta lukeaksenne artikkeleita ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:35:18