Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Pääministeri Robert Fico palasi virkaansa murhayrityksen jälkeen

#RobertFico #Murhayritys #Politiikka #Pääministeri #Uutiset #Slovakia

09.07.2024 21:52

Pääministeri Robert Fico palasi virkaansa murhayrityksen jälkeen

#RobertFico #Murhayritys #Politiikka #Pääministeri #Uutiset #Slovakia
Lukuaika: 2 minuuttia

# Pääministeri Robert Fico palasi virkaansa murhayrityksen jälkeen

Slovakian pääministeri Robert Fico palasi virallisesti työhönsä 9. heinäkuuta, kun häneen kohdistui murhayritys 15. toukokuuta. Toipuminen ampumahaavoista kesti hieman yli puolitoista kuukautta. Fico pyysi ironisesti anteeksi vastustajiltaan ja toimittajilta paluutaan.

Fico julkaisi Facebookissa kuvan itsestään, todennäköisesti työpaikaltaan. “Arvoisat ja edistykselliset tiedotusvälineet ja oppositio, anteeksi, mutta minä selvisin ja palasin”, hän kirjoitti.

Ei ole täysin selvää, miksi Fico valitsi juuri tämän päivän ilmoittaakseen paluustaan, sillä hän on jo kahdesti tällä viikolla esiintynyt virallisena henkilönä julkisuudessa. Ensimmäisen kerran hän tuli julkisuuteen 5. heinäkuuta puhuakseen pyhien Kyrilloksen ja Methodioksen päivän kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa. 8. heinäkuuta tuli julki tieto, että Fico teki ensimmäisen matkansa Bratislavan ulkopuolelle murhayrityksen jälkeen. Hän vieraili Slovenian Nova Vesin kylässä tarkastaakseen viljasadon.

9. heinäkuuta Fico keskusteli Ukrainan pääministerin Denys Shmyhalin kanssa. Shmyhal kertoi Telegramissa, että Fico tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ohtmatdittiin. Slovakian pääministeri ei kuitenkaan tehnyt julkista lausuntoa Venäjän ohjusiskusta 8. heinäkuuta.

“Kerroin Ohtmatditin tuhoista. Robert Fico tuomitsi tämän hyökkäyksen. Slovakia ilmaisi valmiutensa ottaa vastaan hoitoon osan lapsista vanhempiensa kanssa, erityisesti syöpäsairaiden lasten. Kiitämme tästä tuesta. Annoin vastaavat ohjeet terveysministerille”, Shmyhal kirjoitti.

## Murhayritys Ficoa vastaan

Pääministeri Robert Ficoon kohdistui murhayritys 15. toukokuuta, kun 71-vuotias hyökkääjä Juraj Cintula ampui häntä. Cintula pidätettiin ja on vangittuna. Hän kertoi syyksi teolleen erimielisyytensä Ficon politiikasta Ukrainan sodassa.

Hyökkäys tapahtui hallituksen ulkoistunnon jälkeen Handlovan kaupungissa, kun Fico tuli tervehtimään ihmisiä. Vakavasti vatsaan ja rintakehään haavoittunut Fico vietiin sairaalaan Banská Bystricassa, missä hänelle tehtiin kaksi leikkausta. Hänen tilansa on sittemmin parantunut vähitellen.

Useat maailman johtajat, mukaan lukien Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi, tuomitsivat murhayrityksen. Venäjän propaganda yritti käyttää tilannetta hyväkseen informaatiohyökkäyksessä Ukrainaa vastaan.

Toukokuun lopussa tuli tieto, että Fico on päästetty sairaalasta Banská Bystricassa, mutta hän jatkaa hoitoa Bratislavan lääketieteellisessä laitoksessa. Häntä odottaa pitkä kuntoutus, mutta hänen henkensä ei ole enää vaarassa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua sisään Patreoniin lukemaan blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:05:22