Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Puola ja Ukraina allekirjoittivat turvallisuussopimuksen: dronet osana uutta puolustusstrategiaa

#NatoKokous #Puola #Ukraina #VolodymyrZelenskyi #DonaldTusk #Turvallisuussopimus #Dronet #Puolustusstrategia

09.07.2024 18:31

Puola ja Ukraina allekirjoittivat turvallisuussopimuksen: dronet osana uutta puolustusstrategiaa

#NatoKokous #Puola #Ukraina #VolodymyrZelenskyi #DonaldTusk #Turvallisuussopimus #Dronet #Puolustusstrategia
Lukuaika: < 1 minuutti

# Nato-kokous: Puola voi ampua alas Venäjän ohjuksia Ukrainan yllä

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Matthew Miller vahvisti, että Naton huippukokouksessa voidaan keskustella Puolan mahdollisuudesta ampua alas Venäjän ohjuksia Ukrainan yläpuolella. Naton jäsenmaissa jokaisella valtionjohtajalla on oikeus aloittaa keskustelu mistä tahansa poliittisesta kysymyksestä muiden liittouman jäsenten kanssa. Tämä takaa sen, että kaikkien ääni tulee kuulluksi ja kaikki ongelmien näkökulmat käsitellään huolellisesti.

Miller kommentoi tätä mahdollisuutta tiedotustilaisuudessa, viitaten siihen, että Puolan pääministeri Donald Tusk voisi halutessaan nostaa tämän kysymyksen esille huippukokouksessa. “Minulla ei ole tietoa mistään Yhdysvaltojen tai Naton politiikan muutoksista, joista voitaisiin ilmoittaa tänään, mutta on selvää, että aina kun Naton jäsen haluaa nostaa esille politiikan kysymyksen, hänellä on mahdollisuus tehdä se ja keskustella siitä muiden valtionpäämiesten kanssa”, Miller totesi.

Turvallisuussopimus Puolan kanssa ja Naton huippukokous
8. heinäkuuta presidentti #VolodymyrZelenskyi ja Puolan pääministeri #DonaldTusk allekirjoittivat turvallisuussopimuksen, joka sisältää muun muassa mahdollisuuden ampua alas Venäjän ohjuksia ja droneja. Tusk totesi tuolloin, että on parempi pyrkiä ampumaan alas ilmakohteet ennen kuin ne pääsevät Naton alueelle.

Aiemmin Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ilmoitti, että Ukrainan tukeminen tulee olemaan pääaiheena heinäkuussa Washingtonissa pidettävässä Naton huippukokouksessa. Ennen 9.-11. heinäkuuta pidettävää huippukokousta liittolaiset julkistavat uusia tukipaketteja, jotka sisältävät ilmapuolustusjärjestelmiä ja ammuksia. Kaikki liittouman jäsenet ovat sopineet lisäävänsä Ukrainan tukemista uusilla sotilaskoulutuksilla ja pitkän aikavälin sitoumuksilla.

Naton huippukokous, joka juhlistaa myös sotilasliiton 75-vuotispäivää, kokoaa johtajat Washingtoniin 9.-11. heinäkuuta. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ilmoitti, että huippukokouksen pääpaino tulee olemaan Ukrainan tukemisessa pitkällä aikavälillä.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:17:00