Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Rikos Dniprossa: Rikollisryhmä varasti rahaa kaatuneiden sotilaiden tileiltä

#Dnipronrikos #Ukraina #sotilaat

09.07.2024 17:46

Rikos Dniprossa: Rikollisryhmä varasti rahaa kaatuneiden sotilaiden tileiltä

#Dnipronrikos #Ukraina #sotilaat
Lukuaika: < 1 minuutti

# Rikos Dniprossa: rikollisryhmä varasti rahaa kaatuneiden sotilaiden tileiltä #Dnipronrikos #Ukraina #sotilaat

Dniprossa rikollisryhmä varasti rahaa kaatuneiden sotilaiden tileiltä. He hankkivat SIM-kortit ja matkapuhelimet kaatuneilta ukrainalaisilta sotilailta suoraan ruumishuoneilta. Yhteensä he onnistuivat anastamaan 1,5 miljoonaa grivnaa (noin 37 500 euroa).

Asiasta kirjoittaa paikallinen uutislähde viitaten syyttäjänvirastoon. Dnipron viranomaiset ovat ilmoittaneet epäilyistä viidelle rikollisryhmän jäsenelle. Heitä syytetään varkauksista, petoksesta ja luvattomasta puuttumisesta tietojärjestelmien toimintaan.

Tutkijat ovat selvittäneet, että ryhmässä oli mukana oikeuslääketieteellisen tutkimusviraston työntekijä. Lisäksi yksi ryhmän jäsenistä oli IT-asiantuntija, joka vaihtoi salasanat ja sai täyden pääsyn kaatuneiden sotilaiden verkkopankkiin.

Ilmoituksen mukaan epäillyt nostivat käteistä rahaa, ottivat lainoja kaatuneiden nimissä ja siirsivät varoja omille tileilleen. Kotietsintöjen aikana takavarikoitiin matkapuhelimia, tietokoneita, SIM-kortteja, sotilasvaatteita ja varusteita sekä muistiinpanoja. Vahvistettiin, että heidän toimintansa aiheutti haittaa 20 ihmiselle. Kaikille ryhmän jäsenille on määrätty tutkintavankeus.

Petokset sotilaiden rahoilla: mitä huijauskeinoja kannattaa varoa

Valitettavasti tällaiset tapaukset, joissa huijarit yrittävät varastaa puolustajien rahaa, eivät ole harvinaisia. Aiemmin uutisoitiin tapauksesta, joka tapahtui kesäkuussa. Tuolloin Kamjanskessa sotilas sairastui kadulla. Paikalla ollut epäilty käytti miehen avuttomuutta hyväkseen. Sotilas kertoi suunnittelevansa pankkikortin avaamista, mutta hänellä ei ollut puhelinta mukanaan, joten huijari tarjosi omaa laitettaan. Näin hän sai pääsyn sotilaan pankkitilille ja varasti myöhemmin myös pankkikortin, antaen tilalle oman korttinsa.

Toisessa tapauksessa huijarit pukeutuivat poliisien ja TCC:n (Territoriaali puolustuskomitea) univormuihin huijatakseen ihmisiä. Urheilukommentaattori Vitali Volochai (Vilat) joutui kohtaamaan tällaisen tapauksen. Hänelle yritettiin toimittaa väärennettyä kutsua pukeutuneiden poliisien ja TCC-työntekijöiden toimesta.

Anna palautetta ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:38:24