Eilen yhteensä 88810 latausta

20287 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Sähkökatkot Ukrainassa 10. heinäkuuta

## Tilanne Ukrainan sähköjärjestelmässä

#Ukraina #Sähkökatko #Energiakriisi #Uutiset #UkrainanTilanne

09.07.2024 20:34

# Sähkökatkot Ukrainassa 10. heinäkuuta

## Tilanne Ukrainan sähköjärjestelmässä

#Ukraina #Sähkökatko #Energiakriisi #Uutiset #UkrainanTilanne
Lukuaika: < 1 minuutti

# Sähkökatkot Ukrainassa 10. heinäkuuta

10. heinäkuuta Ukrainassa on jälleen odotettavissa suunniteltuja sähkökatkoksia kaikissa maakunnissa. Kierrätyskatkosaikataulut ovat voimassa ympäri vuorokauden. Klo 01:00-06:00 ja klo 10:00-13:00 välisenä aikana otetaan käyttöön kaksi katkosvuoroa.

Ukrenergon tiedotteen mukaan kriittisen infrastruktuurin kohteet eivät kärsi sähkökatkoksista.

“Huomenna, 10. heinäkuuta, kulutuksen rajoitustoimenpiteet ovat voimassa koko päivän. Klo 01:00-06:00 ja klo 10:00-13:00 alueelliset energiayhtiöt käyttävät kahta katkosvuoroa. Muina aikoina käytetään kolmea katkosvuoroa. Kriittisen infrastruktuurin kohteiden sähkönsaantia ei rajoiteta”, tiedotteessa kerrotaan.

Ukrenergon selityksen mukaan kunkin maakunnan kuluttajat on jaettu kuuteen vuoroon. Vuoro tarkoittaa ryhmää kotitalouskuluttajia ja yrityksiä, jotka kuluttavat tietyn määrän megawatteja. Jos alueella on yksi vuoro käytössä, se tarkoittaa kuluttajalle vain neljän tunnin sähkökatkoa vuorokaudessa. Jos käytössä on kaksi vuoroa, katkoaika on kahdeksan tuntia, ja jos neljä vuoroa, kuluttaja on ilman sähköä 12 tuntia päivässä.

## Tilanne Ukrainan sähköjärjestelmässä

22. maaliskuuta Venäjä hyökkäsi Ukrainan suurimmalle vesivoimalaitokselle, DniproHESille. Iskun seurauksena yksi henkilö kuoli ja öljytuotteita päätyi jokeen. Ukrhydroenergo ilmoitti 25. maaliskuuta, että DniproHESin palauttamiseen kuluu vuosia. Yasno-energiayhtiön toimitusjohtaja Serhiy Kovalenkon mukaan ukrainalaisten tulisi säästää sähköä iltaisin koko vuoden 2024 ajan.

11. huhtikuuta PAK “Centrenergo” ilmoitti menettäneensä 100 % sähköntuotannostaan. 22. maaliskuuta 2024 Venäjän joukot tuhosivat täysin Zmiivska TPP:n Harkovan alueella, ja 25. heinäkuuta 2022 Venäjän joukot valtasivat Vuhlehirska TPP:n Donetskin alueella. Massiivisen Venäjän hyökkäyksen seurauksena Tripilska TPP Kiovan alueella tuhottiin kokonaan. Ukrainan sähköjärjestelmän menetykset, yhteensä 9 GW tehoa, vastaavat kesän huipputuntien kulutusta Alankomaissa tai Suomessa. Tällä hetkellä Ukrainassa ei tapahdu sähköenergian vientiä eikä sitä ole suunnitteilla. Aamulla ilman sähköä oli 504 asuinaluetta.

Muistutamme Yasno-yhtiön toimitusjohtajan Serhiy Kovalenkon julkistamasta perusennusteesta sähkökatkoille talvikaudella 2024-2025. Ennusteen mukaan ukrainalaiset saattavat olla ilman sähköä jopa 12 tuntia päivässä. Kovalenkon mukaan sähköenergian puute vaihtelee 30-35 % välillä. Kriittisen infrastruktuurin sähköistämisen jälkeen yleisölle jää vain 50 % koko sähkömäärästä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:09:40