Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjä syyttää Ukrainaa iskusta lasten sairaalaan Omatdytissa

#Ukraina #Venäjä #Lastensairaala #Omatdyt #KansainvälinenKriisi #Syyttely

09.07.2024 21:02

Venäjä syyttää Ukrainaa iskusta lasten sairaalaan Omatdytissa

#Ukraina #Venäjä #Lastensairaala #Omatdyt #KansainvälinenKriisi #Syyttely
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjä syyttää Ukrainaa iskusta lasten sairaalaan Omatdytissa

Venäjä syytti Ukrainaa iskemisestä Omatdytin lasten sairaalaan Kiovassa 8. heinäkuuta YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa 9. heinäkuuta. Venäjän YK-edustaja Vasili Nebenzja ei ottanut huomioon videoita ja todisteita, jotka osoittavat, että sairaalan alueelle osui Venäjän risteilyohjus X-101. Venäläinen edustaja väitti, että kyseessä olisi ollut Norjan Ukrainalle toimittama NASAMS-ilmatorjuntaohjus.

Tällä kertaa Venäjä johti turvallisuusneuvostoa, ja Nebenzja ei vain puhunut Venäjän puolesta, vaan myös johti hätäkokousta. Kokouksen aikana Nebenzja ilmoitti, että 8. heinäkuuta oli saapunut Ukrainan edustajan kirje, jossa pyydettiin puheenvuoroa. Nebenzja väitti, että pyyntö oli tehty väärin, mutta suostui pyyntöön Yhdysvaltojen kehotuksesta.

Nebenzja myönsi, että Venäjän iskujen kohteena oli myös Artemin sotilastehdas. Hänen mukaansa viisi tehdasta kohti ammuttua ohjusta olivat venäläisiä, mutta sairaalaan osunut ohjus oli väitetysti ukrainalainen.

“Tehdas sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Omatdytin lasten sairaalasta. On kaikki syyt uskoa, että sairaalaan osunut ohjus oli tarkoitettu sieppaamaan tehdasta kohti ammuttua venäläistä ohjusta”, Nebenzja valheellisesti väitti.

Nebenzja syytti myös Norjaa siitä, että se olisi antanut Ukrainan käyttää NASAMS-ilmatorjuntaohjuksia sairaaloiden iskuissa. Hän väitti, että ennen jokaista NATO:n huippukokousta Ukraina joutuu massiiviseen hyökkäykseen uhreineen, ja syytti Ukrainaa ja sen liittolaisia provokaatioista.

Ukrainan YK-suurlähettiläs Serhii Kyslytsia vastasi Nebenzjalle ja korosti, että Venäjä yrittää tuhota ukrainalaisia lapsia, joita se ei pysty kaappaamaan ja “uudelleenkasvattamaan”. Hän huomautti, että Nebenzja ja koko Venäjä ovat “vereen tahriintuneita”. Lisäksi Kyslytsia esitti todisteita siitä, että juuri Venäjän X-101 -risteilyohjus iski sairaalaan.

”Venäjän hyökkäyksen alusta alkaen yksi sen keskeisistä tavoitteista on ollut vahingoittaa ukrainalaisia lapsia. Lapset, joita Venäjä ei voi kaapata ja aivopestä, se tappaa”, Kyslytsia korosti.

Hänen mukaansa Venäjän ohjusisku Omatdytin lasten sairaalaan osoittaa Venäjän syvää halveksuntaa kaikkia rauhanaloitteita kohtaan. Kyslytsia painotti, että “Venäjä on kuin syöpä, mutta pahempi”.

”Se lakkaa tappamasta ja levittämästä väkivaltaa vasta, kun se ei enää kykene siihen. On ehdottoman välttämätöntä pudottaa venäläiset ohjukset. On ehdottoman välttämätöntä tuhota venäläiset taistelulentokoneet niiden tukikohdissa. On ryhdyttävä päättäväisiin toimiin uhan poistamiseksi”, hän totesi.

Kyslytsia selitti sosiaalisessa mediassa Negenzjan väitteet virheellisestä kirjeestä kokoukseen osallistumiseksi. Hän korosti, että virhettä ei ole, koska Venäjä on laittomasti turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen eikä sääntöjen mukaan tarvitse suoraan kääntyä puheenjohtajan puoleen.

”Herra Nebenzja, olette laiton turvallisuusneuvoston puheenjohtaja, enkä koskaan käänny teidän puoleenne sellaisena. Teillä on laittomasti Venäjän valtaama paikka, ja teidän ainoa oikea paikka ennen kuin päädytte suoraan helvettiin kiertämättä kiirastulta, on syytettyjen penkki”, Kyslytsia kirjoitti.

Turvallisuusneuvoston kokouksessa puhui myös Omatdytin johtaja Volodymyr Zhovnir, joka kertoi sairaalan Venäjän aggression seurauksista.

SBU on kerännyt valtavasti todisteita Omatdytin iskun olevan Venäjän X-101-ohjuksen tekosia
Ukrainan turvallisuuspalvelu on saanut lukuisia todisteita siitä, että Venäjä iski Omatdytiin X-101-ohjuksella. Paikalta löydettiin X-101-risteilyohjuksen moottorin jäännökset ja muita tämän venäläisen ohjuksen osia sekä tutkatietoja sen lennosta.

Lisäksi venäläisen X-101-ohjuksen suora isku Omatdytin lasten sairaalaan Kiovassa on tallennettu useisiin videoihin, joista ohjus ja sille tyypillinen hyökkäystrajektoria tunnistetaan tarkkaan. Sairaalan vaurioiden luonne ja laajuus viittaavat myös X-101:n voimakkaaseen, 400 kg:n taistelukärkeen. SBU totesi lisäksi, että tällaisia vaurioita ei teoriassakaan voisi aiheuttaa NASAMS-järjestelmän ohjus, jonka taistelukärjen teho on 20 kertaa pienempi kuin X-101:n.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:17:58