Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjä syyttää Ukrainaa lastensairaalan hyökkäyksestä – todisteet kyseenalaistavat väitteet

#Venäjä #Ukraina #Lastensairaala #Hyökkäys #Todisteet #Kyseenalaistus

09.07.2024 20:53

Venäjä syyttää Ukrainaa lastensairaalan hyökkäyksestä – todisteet kyseenalaistavat väitteet

#Venäjä #Ukraina #Lastensairaala #Hyökkäys #Todisteet #Kyseenalaistus
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjä syyttää Ukrainaa hyökkäyksestä Omatdytin lastensairaalaan, mutta todisteet puhuvat muuta

Venäjä syytti Ukrainaa hyökkäyksestä Omatdytin lastensairaalaan Kiovassa, vaikka todisteet osoittavat Venäjän ohjuksen osuneen sairaalaan. Venäjän edustaja YK:ssa, Vasili Nebenzya, väitti röyhkeästi, että kyseessä oli norjalainen NASAMS-ohjus, vaikka videomateriaali ja todisteet osoittavat selvästi, että kyseessä oli venäläinen risteilyohjus X-101.

Venäjä johtaa YK:n turvallisuusneuvostoa heinäkuussa, ja Nebenzya toimi puheenjohtajana hätäkokouksessa. Hän väitti, että Ukrainan edustaja oli tehnyt virheitä pyytäessään puheoikeutta, mutta suostui pyyntöön Yhdysvaltojen kehotuksesta.

Nebenzya myönsi, että Venäjän iskujen kohde oli myös sotilastehdas “Artem”. Hänen mukaansa viisi tehdasta kohti ammuttua ohjusta olivat venäläisiä, mutta sairaalaan osunut ohjus olisi muka ollut ukrainalainen.

Nebenzya syytti myös Norjaa siitä, että se olisi antanut Ukrainalle NASAMS-ohjuksia, joiden väitettiin osuneen sairaalaan. Hän esitti kysymyksen, antoiko Norja luvan käyttää ohjusjärjestelmää sairaaloita vastaan.

Ukrainan YK-suurlähettiläs Sergei Kislytsya kiisti Nebenzyn väitteet ja korosti, että Venäjä yrittää tuhota ukrainalaisia lapsia, joita se ei voi siepata ja “uudelleenkouluttaa”. Kislytsya toi esiin todisteita siitä, että juuri venäläinen risteilyohjus X-101 iski sairaalaan.

Kislytsya huomautti, että Venäjän hyökkäykset ukrainalaisia lapsia vastaan osoittavat syvää halveksuntaa kaikkia rauhanaloitteita kohtaan. Hän totesi, että Venäjä on kuin syöpä, joka lakkaa tappamasta vasta, kun sitä ei enää ole olemassa.

Kislytsya kommentoi myös Nebenzyn väitteitä virheellisestä kirjeestä kokoukseen osallistumisesta. Hän painotti, että Venäjä miehittää laittomasti YK:n turvallisuusneuvoston pysyvän jäsenen paikkaa, eikä sääntöjen mukaan ole velvollisuutta kääntyä puheenjohtajan puoleen.

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on kerännyt runsaasti todisteita, jotka osoittavat, että Venäjä iski Omatdytin sairaalaan risteilyohjuksella X-101. Paikalla löydettiin ohjuksen moottorin osia ja muita todisteita, jotka vahvistavat Venäjän syyllisyyden.

Venäjän propagandistit yrittävät eri tavoin valehdella Omatdytin tapahtumista. Jotkut väittävät, että kohteena oli rautatievarikko, toiset taas väittävät, että sairaalassa hoidettiin Ukrainan asevoimien sotilaita eikä lapsia. Lisäksi on esitetty väitteitä “provokaatiosta” ja sairaalaan kätketystä räjähteestä, joka olisi muka räjäytetty Venäjän ohjusiskun aikana.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:21:57