Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän hyökkäyksen vaikutukset 8. heinäkuuta Ukrainassa #Ukraina #Venäjä #Peskov #Kyiv #Zelenskyi

09.07.2024 12:35

Venäjän hyökkäyksen vaikutukset 8. heinäkuuta Ukrainassa #Ukraina #Venäjä #Peskov #Kyiv #Zelenskyi
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys 8. heinäkuuta ja sen seuraukset Ukrainassa #Ukraina #Venäjä #Peskov #Kyiv #Zelenskyi

Kremlin diktaattorin Vladimir Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kommentoi 8. heinäkuuta tehtyjä iskuja Ukrainan alueelle. Tämän hyökkäyksen aikana raketti-iskulla tuhottiin Ohmatdytin sairaalan osasto. Peskov kiisti iskun, väittäen, että sairaalaan osui “antiraketti”.

Peskov antoi kommentin Moskovassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa vastaten toimittajan kysymykseen: “Sanokaa, kuinka Venäjä voi jatkaa väittämistä, että ‘SVO:lla’ ei ole siviilikohteita, kun otetaan huomioon eilinen tragedia lasten sairaalassa Kiovassa?” Hän viittasi Venäjän puolustusministeriön lausuntoon:

“Kehotan teitä noudattamaan Venäjän puolustusministeriön lausuntoa, joka täysin sulkee pois iskut siviilikohteisiin. Lausunnossa todetaan, että kyseessä oli antiraketin putoaminen”, Peskov sanoi.

Lisäksi hän lisäsi, että venäläisten kohteena sinä päivänä olivat vain kohteet, jotka “jollain tavalla” liittyvät sotilaalliseen potentiaaliin. Tosiasiassa merkittävä määrä raketteja osui siviilikohteisiin.

“Iskut kohdistuvat kriittiseen infrastruktuuriin ja sotilaskohteisiin, jotka jollain tavalla liittyvät hallinnon sotilaalliseen potentiaaliin”, Peskov ilmoitti.

ISW:n mukaan Venäjän propaganda yrittää vapauttaa Kremlin vastuusta sairaalaan kohdistuneen iskun. Venäjällä väitetään häpeämättömästi, että Ukraina säilytti raketteja lasten sairaalassa ja hoiti siellä sotilaita.

8. heinäkuuta Venäjä laukaisi Ukrainaan 40 erilaista rakettia. Iskuista kärsivät Kiova, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk ja Kramatorsk. Iskun seurauksena Kiovassa Ohmatdytin sairaala kärsi vakavia vaurioita. Erityisesti pääosaston ikkunat rikkoutuivat, mutta eniten kärsinyt sairaalan toksikologinen osasto tuhoutui lähes kokonaan. Iskun jälkeen vapaaehtoiset saapuivat auttamaan pelastajia etsimään ihmisiä raunioista.

Lisäksi raketin sirpaleet vaurioittivat perheambulanssia Isida Dniprovskyi-alueella Kiovassa, ja osa rakennuksesta romahti räjähdysten seurauksena. Hyökkäyksessä kerrotaan kuolleen neljä ihmistä ja vähintään kolme loukkaantuneen.

Samana päivänä kriittinen energiajärjestelmä kärsi tuhoja. Kolme DTEK:n muuntaja-asemaa tuhoutui tai vaurioitui täysin Holosiivskyi- ja Shevchenkivskyi-alueilla Kiovassa.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi lupasi Varsovassa, että Ukraina “vastaa julmureille” ja kehotti YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan hätäistuntoon.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:58:27