Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys Donetskissa: Viimeisimmät tapahtumat ja vaikutukset #Ukraina #Donetsk #Venäjä

09.07.2024 09:14

# Venäjän hyökkäys Donetskissa: Viimeisimmät tapahtumat ja vaikutukset #Ukraina #Donetsk #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys Donetskissa: Viimeisimmät tapahtumat ja vaikutukset #Ukraina #Donetsk #Venäjä

Viimeisen vuorokauden aikana venäläiset miehittäjät ovat edenneet neljällä suunnalla Donetskin alueella. Erityisesti he ovat edenneet Lozuvatken, Prohresin, Vozdvyzhenkan ja Novoselivka Pershan lähistöllä. Kylä Vozdvyzhenka suojaa tietä Pokrovskista Kostiantynivkaan, mikä tekee siitä strategisesti tärkeän.

OSINT-projekti DeepState on vahvistanut nämä tiedot. Marjinkan alueella ukrainalaiset puolustajat ovat menettäneet joitakin asemia Krasnohorivkassa. Toretskin suunnalla venäläiset joukot ovat edenneet kohti New Yorkia ja myös linjalla Druzhba – Pivnichne. Lisäksi vihollinen on edennyt kohti tietä Pokrovsk – Kostiantynivka.

Venäläiset ovat saavuttaneet menestystä Vozdvyzhenkan kylän alueella, josta on noin viisi kilometriä mainitulle tielle. Lisäksi venäläiset ovat edenneet tämän alueen laidoilla.

Tilanne rintamalla ja Ukrainan pommitukset

Ukrainan asevoimien esikunnan mukaan 8. heinäkuuta vihollinen on kiihdyttänyt hyökkäystoimiaan ja aktiivisesti käyttänyt ilmailua iskujen toteuttamiseen. Koko rintamalinjalla on tapahtunut 85 taistelukohtaamista. Venäläiset miehittäjät keskittyvät pääasiassa Pokrovskin suuntaan, jossa on käyty yli kolmasosa kaikista taisteluista.

Sumyn ja Tšernihivin alueiden rajaseudut kärsivät edelleen Venäjän federaation alueelta tulevista tykistöiskusta. Vihollisen tulituksen kohteiksi ovat joutuneet muun muassa Katerynivkan, Popivkan, Shpylin, Vilnen, Vorozhban, Zarychchan, Rjasnen ja Tymonovytšin alueet.

Lisäksi Venäjä toteutti laajan ja yhdistetyn ballistisen iskun rauhallisiin Ukrainan kaupunkeihin 8. heinäkuuta aamulla. Venäjän hyökkäyksissä kuoli yli 30 ihmistä ja 125 siviiliä loukkaantui 12 tunnin aikana. Putin iskee jälleen siviiliväestöön, tappaen lapsia ja tuhoten kriittisiä infrastruktuurikohteita suurimmissa miljoonakaupungeissa kuten Kiovassa, Dniprossa, Harkovassa ja Kryvyi Rihissä.

Yksi eniten kärsineistä paikoista oli Ukrainan terveysministeriön kansallinen lasten erikoissairaala “Ohmatdyt”. Vihollisen ohjukset käytännössä tuhosivat maan suurimman lastensairaalan.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:13:44