Eilen yhteensä 88810 latausta

20227 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän iskujen taustat paljastuvat: Uusia todisteita julki

#VenäjänIsku #Omatdyyt #Todisteet #Uutiset #KansainvälinenPolitiikka

09.07.2024 14:24

Venäjän iskujen taustat paljastuvat: Uusia todisteita julki

#VenäjänIsku #Omatdyyt #Todisteet #Uutiset #KansainvälinenPolitiikka
Lukuaika: 3 minuuttia

# Venäjän isku #Omatdyt: Uusia todisteita paljastettu

Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) on saanut uusia todisteita, jotka vahvistavat, että Venäjä iski Omatdytin lasten sairaalaan X-101-ohjuksella. Tapahtumapaikalta löydettiin erityisesti X-101-risteilyohjuksen moottorin sirpaleita. Myös muita saman venäläisen ohjuksen sirpaleita on kerätty sekä tutkatietoja saatu. Tällä hetkellä suora venäläisen X-101-ohjuksen isku Omatdytin sairaalaan Kiovassa on kuvattu useilla videoilla ja vahvistettu lukuisilla todisteilla.

Ensimmäiset X-101-sirpaleet turvallisuuspalvelun asiantuntijat löysivät sairaalan alueelta jo 8. heinäkuuta päivällä. Ne olivat X-101-risteilyohjuksen moottorin kuoren sirpaleita, joista löytyi varastonumero (sisäpuolella) ja sarjanumero (ulkopuolella). Tänään SBU esitteli uusia todisteita Venäjän sotarikoksesta. Tutkijat löysivät seuraavat osat:

1. X-101-risteilyohjuksen moottorin sirpale.
2. X-101-ohjuksen siipien avausmekanismin sirpale.
3. X-101-ohjuksen häirintälaitteen sirpale.
4. X-101-risteilyohjuksen rungon keskiosa (kuvassa raunioiden alla).
5. X-101-risteilyohjuksen peräosan suojus ja hydrauliikkalohkon sirpale.

“Expertit ovat yksiselitteisiä johtopäätöksissään – tämä oli tarkoituksellinen isku. Sen todistavat paitsi paikalta löydetyt ohjuksen sirpaleet, myös lentoradan analyysi, aiheutettujen vaurioiden luonne sekä suuri määrä video- ja valokuvamateriaalia,” korostettiin SBU:ssa.

Venäjän tarkoituksellisen ohjusiskun vahvistaa myös tuhojen luonne (kaksikerroksinen sairaalarakennus täysin tuhoutunut, ympäröivät rakennukset vahingoittuneet merkittävästi), mikä on tyypillistä X-101-ohjuksen taistelukärjelle (400 kg). SBU huomautti, että vahingot eivät missään tapauksessa voineet johtua NASAMS-ilmatorjuntaohjuksesta, jonka taistelukärjet ovat noin 20 kertaa vähemmän tehokkaita.

Venäläisen iskun puolesta puhuvat myös ohjuksen mittasuhteet, muoto ja koko, jotka on tallennettu julkisesti saatavilla oleviin videoihin ja jotka vastaavat täysin X-101-ohjusta. Toisaalta ne eivät ole tyypillisiä ilmatorjuntaohjuksille, mukaan lukien NASAMS-järjestelmän ohjukset. Myös ohjuksen lentorata vastaa täysin X-101:n ominaisuuksia (korkeuden nousu tai “kumpu” ennen kohteen hyökkäystä ja hyökkäys noin 60 asteen kulmassa).

“Isku Omatdytin lasten sairaalaan juuri X-101-lentokoneperäisellä risteilyohjuksella on vahvistettu tutkien objektiivisen valvonnan materiaaleilla,” lisäsi SBU.

Venäjän propaganda ei enää tiedä, kuinka valehdella Omatdytista. Kremlin, huolimatta vakuuttavasta videosta ohjusiskusta, jossa näkyy venäläinen X-101-ohjus, väitti, että Omatdytiin olisi osunut ilmatorjuntaohjus. Venäläiset propagandistit valehtelevat eri tavoin: Vladimir Solovjov väittää, että kohteena olisi voinut olla rautatievarikko 700 metrin päässä sairaalasta. Jotkut väittävät, että Omatdytissa hoidettiin Ukrainan asevoimien sotilaita, ei lapsia. Jotkut venäläiset valehtelijat väittävät “provokaatiosta” ja sairaalan rakennukseen sijoitetusta räjähteestä, joka muka räjäytettiin venäläisen ohjusiskun aikana.

Ukrainan terveysministeriö on ilmoittanut varojen keräämisestä kansalliselle lasten erikoissairaalalle Omatdyt, johon maanantaina osui venäläinen ohjus ja jossa kuoli kaksi ihmistä. Lahjoittaa rahaa Omatdyt-säätiön tileille voi tästä linkistä. Sairaalaan kiireellisistä tarpeista saat ajantasaiset tiedot ottamalla yhteyttä paikan päällä olevaan koordinaattoriin, Omatdytin ylilääkärin sijaisena toimivaan Olena Prymakiin: +38067 277 78 06. Laitoksen kunnostustarpeista voi tiedustella talousjohtajan sijaiselta Natalia Myrutalta: +380 93 580 56 72.

Muistutamme, että Informator kirjoitti, että maanantaiaamuna 8. heinäkuuta Kiovaan tehtiin uusi ohjusisku. Ainakin osa ohjuksista tuhottiin lähestyttäessä pääkaupunkia – kaupunki kuuli useita räjähdyksiä ilmatorjuntajärjestelmien toiminnasta. Myöhemmin kävi ilmi, että kokonainen talon rappukäytävä tuhoutui Ševtšenkivskin alueella. Lisäksi energiakohteet vaurioituivat: kolme DTEKin muuntaja-asemaa tuhoutuivat tai vaurioituivat täysin. Tuhoja tapahtui pääkaupungin Holosivskin ja Ševtšenkivskin alueilla.

9. heinäkuuta aamun tietojen mukaan Kiovaan kohdistuneen Venäjän ohjusiskun kuolonuhrien määrä on noussut 31:een. Uhrien joukossa on vähintään kolme lasta. Kolmen naisen ruumiit on vielä löydetty Syrkin (Ševtšenkivskin alue) talon raunioista. Asiasta ilmoitti kaupunginjohtaja Vitali Klitshko ja KMVA:n päällikkö Serhii Popko Telegramissa. Yhteensä uhriluku on noussut 11:een Ševtšenkivskin alueen talossa.

Lisäksi kerroimme, että 8. heinäkuuta Kiovaan kohdistuneen ohjusiskun seurauksena Omatdytin sairaala kärsi vakavia vaurioita. Presidentti Volodymyr Zelenskyi julkaisi kuvia pääosasta, jossa ikkunat olivat rikkoutuneet ja muita ilmeisiä vaurioita, todeten, että Kiovaan ja muihin kaupunkeihin hyökättiin yli 40 erilaista ohjusta. Eniten vaurioitui sairaalan toksikologinen osasto: se on käytännössä tuhoutunut ja kiovalaiset tulevat Omatdytiin auttamaan raivaustöissä. Informator oli paikan päällä.

Terveysministeriön mukaan Omatdytissa oli ohjusiskun hetkellä yli 600 potilasta ja vähintään yhtä monta sairaalan työntekijää. Kiovan pormestari Vitali Klitshko ilmoitti kahdesta kuolleesta Omatdytissa (molemmat aikuisia, mukaan lukien yksi lääkäri). Lastensairaalassa haavoittui myös 16 henkilöä, joista seitsemän oli lapsia. Omatdytista siirrettiin ambulanssiryhmien toimesta muihin sairaaloihin 94 lasta, joista kahdeksan loukkaantui.

Muistutamme, että YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu hätäistuntoon 8. heinäkuuta tapahtuneen massiivisen Ukrainan pommituksen jälkeen. Useat maat, kuten Britannia, Ranska, Ecuador, Slovenia ja Yhdysvallat, ovat vedonneet tämän puolesta. Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vedonnut tähän.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Tilaa Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 09:30:55