Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän pidätykset Kiovassa: 600 siviiliä vangittu

#Ukraina #Venäjä #Kiova #siviilit #kriisi #ihmisoikeudet

09.07.2024 18:04

Venäjän pidätykset Kiovassa: 600 siviiliä vangittu

#Ukraina #Venäjä #Kiova #siviilit #kriisi #ihmisoikeudet
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjä vangitsi 600 siviiliä Kiovassa

Venäjä on miehittäessään Kiovaa vanginnut 600 siviiliä. Yhteensä 14 000 ukrainalaista on tällä hetkellä vangittuina. Siviilien vapauttaminen on erityisen haastavaa.

Dmitro Lubinets, ihmisoikeusvaltuutettu, kertoi lehdistötilaisuudessa 9. heinäkuuta, että osa vangituista ukrainalaisista on kaapattu jo vuonna 2014. Lubinetsin mukaan Venäjä ei osoita halua siviilien vapauttamiseen, vaikka asiasta keskustellaan jatkuvasti kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Lubinets selitti, että kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaan vaihtoja voi tapahtua vain sotavankien kesken. Lisäksi Venäjällä ei ole paljonkaan ukrainalaisia, joita se haluaisi vaihtaa. Venäläiset “tuomioistuimet” antavat ukrainalaisille ankaria tuomioita vakoilusta ja terrorismista.

Lubinets toi myös esiin lasten pidätykset ja mahdolliset pitkät vankeustuomiot. Hän mainitsi esimerkin kahdesta 18-vuotiaasta nuorukaisesta, jotka ammuttiin Berdianskissa. Venäjä ei salli heidän ruumiidensa palauttamista perheille, koska se haluaa haudata heidät salaa.

Ukrainalaisten palauttaminen vangituista

Äskettäin 10 ukrainalaista vapautettiin Venäjän vankeudesta. Yhteensä 3310 ukrainalaista on saatu vapaaksi. Lisäksi 25. kesäkuuta toteutettiin uusi sotavankien vaihto, jossa kotiin palasi 90 ukrainalaista sotilasta. Heidän joukossaan oli eri joukko-osastojen, kuten aluepuolustuksen, kansalliskaartin, asevoimien, merivoimien ja rajavartioston, sotilaita.

Edellinen sotavankien vaihto tapahtui 31. toukokuuta, jolloin 75 ukrainalaista, mukaan lukien siviilejä, pääsi palaamaan kotiin. Tunnettua on, että 19 vapautetuista sotilaista joutui vangiksi Käärmesaarella, ja 10 puolusti Mariupolia ja Azovstalia. Loput olivat vangittuina eri rintamilla.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystävillesi sekä kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 05:06:19