Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Venäjän raketti-isku Kiovaan: Tragedian yksityiskohdat

#uhrit #lapset #pommitus #siviiliuhrit #iskut

09.07.2024 16:33

Venäjän raketti-isku Kiovaan: Tragedian yksityiskohdat

#uhrit #lapset #pommitus #siviiliuhrit #iskut
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän raketti-isku Kiovaan: Yksityiskohtia tragediasta

## #Kiova #Venäjä #uhrit #lapset #pommitus

Venäjän raketti-isku Kiovaan 8. heinäkuuta johti ainakin kolmen lapsen kuolemaan. Syrtsin kaupunginosassa Venäjä tappoi 10-vuotiaan Maksim Simanjukin, hänen nuoremman siskonsa Nastjan sekä heidän äitinsä Zorjanan. Perhe oli omassa asunnossaan hyökkäyksen tapahtuessa.

Maksim harrasti karatea pääkaupungin “Chempion”-klubilla, ja tänä vuonna hän olisi täyttänyt 11 vuotta, kun taas hänen siskonsa olisi täyttänyt yhdeksän. Ukrainan Karateliitto ilmoitti tapahtuneesta 9. heinäkuuta Facebookissa.

“Venäläiset natsit tappoivat meidän pienen Championimme, Maksim Simanjukin. Viha ei riitä. Kosto on ikuinen,” kirjoitti pojan valmentaja Vladimir Bojev Instagramissa.

Tähän mennessä on tiedossa 12 kuollutta Shevchenkon alueen rakennuksesta. Aamulla ilmoitettiin 11 uhreista, mutta iltapäivällä 9. heinäkuuta pelastuslaitoksen työntekijät löysivät vielä yhden henkilön ruumiin raunioista.

## #Kiova #Venäjä #siviiliuhrit #iskut

Venäjän raketti-isku Kiovaan, joka tapahtui aamulla 8. heinäkuuta, nosti kuolleiden määrän 32:een. Uhrien joukossa on ainakin kolme lasta, kertoi kaupunginjohtaja Vitali Klitshko ja KMA:n johtaja Serhi Popko. Sisäministeri Igor Klimenko ilmoitti 9. heinäkuuta 29 kuolleesta Kiovassa.

KMA:n ja sisäministeriön tietojen mukaan 117 ihmistä on loukkaantunut. Kaupungin sairaaloissa on tällä hetkellä 57 henkeä (kaikki aikuisia), joista viisi on vakavassa tilassa. Oksmatditusta ensihoidon tiimit siirsivät muihin sairaaloihin 94 lasta, joista kahdeksan on loukkaantuneita. Kaksi aikuista, joista toinen oli nefrologi, kuoli hyökkäyksessä lastensairaalaan Venäjän raketilla X-101.

Pelastus- ja raivaustyöt Oksmatditun alueella Kiovassa on saatu päätökseen, ilmoitti Klimenko 9. heinäkuuta. Hyökkäyksen seurauksena 32 haavoittunutta hakeutui hoitoon. KMA:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Mykola Povoroznyk kertoi “Kiev24”-kanavalla, että yli 100 taloa kärsi vaurioita pommituksista. Eniten kärsivät kaksi asuinkerrostaloa Holosiivskyin ja Shevchenkon alueilla. Ne aiotaan korjata perusteellisesti.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävillenne. Tilaa blogini Patreonissa lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:54:49