Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Voimakas räjähdys yöllä Belgorodissa ## Belgorodin ja alueen tilanteet

09.07.2024 01:13

# Voimakas räjähdys yöllä Belgorodissa ## Belgorodin ja alueen tilanteet
Lukuaika: < 1 minuutti

# Voimakas räjähdys yöllä Belgorodissa

Yöllä 9. heinäkuuta Venäjän Belgorodissa tapahtui voimakas räjähdys, jonka jälkeen taivaalle nousi savupatsas. Paikalle saapuivat pikaisesti ambulanssit, ja tiedossa on yksi kuolonuhri.

Paikalliset Telegram-kanavat sekä alueen kuvernööri Vjatseslav Gladkov raportoivat raketti-iskusta. Gladkovin mukaan Venäjän ilmapuolustus onnistui torjumaan drooni- ja rakettihyökkäyksen. Paikalliset asukkaat kuitenkin väittävät nähneensä useita osumia, mikä näkyi myös voimakkaana savuna kahdessa kaupunginosassa.

“Räjähdysten jälkeen yhdessä kaupunginosassa havaittiin voimakasta savua kahdessa eri paikassa. Alustavien tietojen mukaan yksityistalo syttyi tuleen, ja useita ihmisiä loukkaantui”, kerrottiin yhdessä Telegram-kanavassa.

Myöhemmin Gladkov vahvisti tulipalon syttymisen yhdessä Belgorodin kaupunginosassa. Hänen mukaansa paikalle olivat jo lähteneet pelastuslaitos ja ambulanssit. Kuolonuhreja on yksi. Gladkov lisäsi myös, että ilmapuolustus toimi Shebekinossa, joka sijaitsee Belgorodin alueella, mutta ei kommentoinut hyökkäyksen seurauksia.

## Belgorodin ja alueen tilanteet

Belgorodin alueella on usein rauhatonta. Esimerkiksi 1. heinäkuuta kaupunkia hyökkäsivät dronet, mikä aiheutti vahinkoja, mutta alueen viranomaiset eivät ole kertoneet tarkemmin, mitä vahingoittui. 25. kesäkuuta Ukrainan HIMARS-järjestelmien GMLRS-raketit hyökkäsivät Venäjän sotilaskohteisiin, ja Belgorodiin saapui myös drooneja. Venäjän ilmapuolustus yritti niin innokkaasti tuhota ilmakohteita, että osui rakennukseen, aiheuttaen tuhoja.

10. kesäkuuta Venäjän tiedotusvälineet kertoivat, että Ukrainan asevoimat tuhosivat Venäjän asevoimien päämajan Shebekinossa, Belgorodin alueella. Kyseessä oli Pohjoisen ryhmän koordinaatiopäämaja, joka suoritti hyökkäysoperaation Vovchanskiin. 9. kesäkuuta Belgorodin alueella oli isku ammusvarastoon. Venäläiset valittivat detonaatiosta ja kertoivat, että heitä pelotti, sillä ilotulitukset olivat erittäin kirkkaita.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 05:46:00