Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Yön tapahtumat Venäjällä: Hyökkäykset ja niiden seuraukset #Venäjä #Belgorod #Rostov #dronehyökkäys

09.07.2024 04:43

Ei audiota saatavissa.

# Yön tapahtumat Venäjällä: Hyökkäykset ja niiden seuraukset #Venäjä #Belgorod #Rostov #dronehyökkäys
Lukuaika: 2 minuuttia

# Yön tapahtumat Venäjällä: Hyökkäykset ja niiden seuraukset #Venäjä #Belgorod #Rostov #dronehyökkäys

Yön tapahtumat Venäjällä olivat erityisen levottomia 9. heinäkuuta vasten. Venäläiset eivät ehtineet toipua Belgorodiin kohdistuneesta ohjusiskusta, kun Rostovin alue joutui dronehyökkäyksen kohteeksi. Rodionovo-Nesvitajskyn alueella isku kohdistui sähköasemaan, aiheuttaen merkittävän tulipalon.

Paikallisten Telegram-kanavien mukaan räjähdyksiä kuultiin Rostovin alueen Generalnoye-kylässä. Venäjän ilmatorjunta ja elektronisen sodankäynnin joukot yrittivät torjua hyökkäystä, mutta muutama drone osui kuitenkin sähköasemaan, aiheuttaen suuren tulipalon.

Alueen kuvernööri Golubev kertoi, että ilmatorjunnan avulla tuhottiin ja saatiin hallintaan kymmeniä kohteita eri puolilla aluetta. Rodionovo-Nesvitajskyn alueella syttyi kaksi muuntajaa sähköasemalla. Kuvernöörin mukaan Rostovin alueella on edelleen hälytystila päällä, ilmatorjunta työskentelee ilmamaaleja vastaan. Tulipalopaikalle on lähetetty palomiehiä ja pelastustyöntekijöitä, jotka yrittävät saada tulen hallintaan. Golubev lisäsi, että tulipalo syttyi myös Rostov-na-Donussa, mikä johtui dronen jäännöksistä, mutta se on lähes sammutettu. Tähän mennessä ei ole raportoitu loukkaantuneista tai kuolleista.

Yön hyökkäykset Venäjälle

Ukrainaan kohdistuneen laajan ohjushyökkäyksen jälkeen venäläiset joutuivat myös huolestumaan. Venäläisten mukaan ukrainalaiset sotilaat laukasivat kymmeniä ohjuksia ja droneja Venäjän alueelle. Räjähdyksiä kuultiin Belgorodin ja Rostovin alueilla.

Rostovissa isku kohdistui sähköasemaan, kun taas Belgorodissa Venäjän ilmatorjunta toimi kohteiden suhteen. Jäännökset vaurioittivat yksityisiä taloja ja kauppoja. Oppositiomedia Sota huomautti, että hyökkäyksen kohteena oli paikallinen sairaala, joka oli muutettu sotilassairaalaksi. Juuri sen läheisyyteen dronejen jäännökset putosivat.

Myös paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että Shebekinossa hyökkäys vaurioitti sähkölinjoja, mikä aiheutti ongelmia kaupungin sähkön ja veden saannissa. Myös Gaiwronissa ei ole sähköä, paikallinen kuvernööri totesi. Lisäksi venäläiset valittavat räjähdyksistä Voronežissa, Kurskissa ja “Morozovskin” lentokentän läheisyydessä. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko alueelle osunut mitään.

Aiemmin kerrottiin, että Rostovin alueella on ollut sähkökatkoksia dronen osuman jälkeen. Alueella otettiin käyttöön sähkökatkosten aikataulu. Asukkaat kertovat, että katkokset alkoivat dronen “saapumisen” jälkeen.

Kesäkuussa Rostovin alueen Azovin kaupungissa dronet hyökkäsivät öljytuotesäiliöihin, aiheuttaen suuren tulipalon. Tiedetään, että palo levisi Azovin öljyvarastoille ja Azovnaftoproduktille. Asiantuntijat uskovat, että iskun takana olivat Ukrainan turvallisuuspalvelun asiantuntijat.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävienne kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:41:45