Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Zelenskyi saapui Yhdysvaltoihin #NATO #Washington #Ukraina

09.07.2024 10:22

Ei audiota saatavissa.

# Zelenskyi saapui Yhdysvaltoihin #NATO #Washington #Ukraina
Lukuaika: < 1 minuutti

# Zelenskyi saapui Yhdysvaltoihin #NATO #Washington #Ukraina

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui tiistaina 9. heinäkuuta Yhdysvaltoihin. Presidentin kanslia ei ollut ennakkoon ilmoittanut vierailusta, ja matkan yksityiskohdat ovat edelleen epäselviä.

On tiedossa, että Washingtonissa järjestetään 9.-11. heinäkuuta NATO:n 75-vuotisjuhlan kunniaksi huippukokous. Tapahtumaan osallistuvat 32 NATO:n jäsenvaltion lisäksi myös 35 kumppanimaata, mukaan lukien Ukraina. Keskeisiä keskustelunaiheita ovat liittouman puolustus Venäjän aggression uhan alla, kollektiivinen puolustus, sotilaallinen läsnäolo NATO:n itäisellä laidalla ja ydinaseiden pelote.

Ennen vierailuaan Zelenskyi ilmoitti, että Washingtonissa aiotaan julkistaa Ukrainan ilmatorjunnan vahvistaminen. Odotetaan, että Ukraina saa lisää Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä tai vastaavia järjestelmiä.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto ilmoitti 6. heinäkuuta työskentelevänsä tapaamisen järjestämiseksi Zelenskyin kanssa NATO:n huippukokouksen yhteydessä. Tiedetään, että huippukokouksen viimeisenä päivänä Joe Biden järjestää tapahtumia lähes 20 liittolaisen ja kumppanin kanssa, jotka ovat jo allekirjoittaneet turvallisuussopimuksia Ukrainan kanssa. Volodymyr Zelenskyi on mukana tässä ryhmässä.

Monet poliitikot ja asiantuntijat uskovat, että realistinen päivämäärä Ukrainan NATO-jäsenyydelle on vuosi 2028, mutta ei aikaisemmin. Ns. “saksalaista skenaariota”, jonka mukaan Ukraina otetaan liittoumaan ilman miehitettyjä alueita, ei tarkastella virallisesti, vaikka kulissien takana onkin keskusteltu aiheesta, kuten presidentti Volodymyr Zelenskyi on todennut.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:21:45