Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Andriy Padalka Jäi Kiinni 600 000 Dollarista: Talo Jäänyt Ilmoittamatta

#Kiova #SBU #Korruptio #AndriyPadalka #OlenZelenska #GreenHills #Tutkinta #Uutiset

10.07.2024 17:41

Andriy Padalka Jäi Kiinni 600 000 Dollarista: Talo Jäänyt Ilmoittamatta

#Kiova #SBU #Korruptio #AndriyPadalka #OlenZelenska #GreenHills #Tutkinta #Uutiset
Lukuaika: 2 minuuttia

# Skandaali SBU:n Sisällä: Andriy Padalka Ei Ilmoittanut 600 000 Dollarin Arvoista Taloa #Kiova #SBU #Korruptio #AndriyPadalka #OlenZelenska

Toimittajat ovat selvittäneet, että Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) talousosaston johtaja Andriy Padalka ei ole ilmoittanut 600 000 dollarin (noin 570 000 euron) arvoista taloa, jossa hän asuu. Tämä omaisuus on rekisteröity hänen nykyisen vaimonsa Olenan äidin nimiin. Olen Zelenska, joka on nimensä muuttanut Padalkaksi, ei ole ensimmäinen nainen.

Padalkan asuttama talo sijaitsee Green Hills -nimisessä mökkikylässä lähellä Kiovaa. Tämä asuinalue on varustettu turvaporteilla, vartioinnilla, brittiläisellä koululla ja hyvin hoidetuilla maisemilla. Asiasta kerrotaan hromadske:n tutkimuksessa.

Myytävän mökin ilmoituksen mukaan talon pinta-ala on lähes 300 neliömetriä ja tontin koko 14 aaria. Lisäksi alueella on 120 neliömetrin vierastalo, oma kaasukattila, pesula, kahden auton autotalli, suuri terassi, tilava keittiö premium-laitteineen ja puukalusteineen. Talossa on kolme suurta makuuhuonetta kylpyhuoneineen, tilavat vaatehuoneet ja työhuone ensimmäisessä kerroksessa.

### Talo Green Hillsissä

Tutkijoiden mukaan Padalka päätti rekisteröidä talon vaimonsa Olenan äidin Larysa Pandein nimiin. Pandei kertoi olevansa eläkkeellä, mutta hänen miehensä oli työskennellyt pitkään ja ansainnut tuloja. Hän mainitsi, että talon ostoon käytettiin varoja myydystä asunnosta, säästöistä ja tyttären avustuksella.

SBU:n vastauksessa hromadske:n tiedusteluun todettiin, että Padalka muutti taloon vasta tänä vuonna, joten hän ei ilmoittanut sitä viime vuoden veroilmoituksessaan, joka ei ole tällä hetkellä julkisesti saatavilla. Toimittajat eivät saaneet kommentteja itse Andriy Padalkalta.

### Muut merkittävät tutkinnat mediassa

Aiemmin on raportoitu, että SBU:n pääosaston “D” DZND:n johtaja eversti Oleksiy Zelenskyi kertoi toimittajille harjoittavansa autojen jälleenmyyntiä. Hänen mukaansa hän on myynyt noin 47 autoa viimeisen 10 vuoden aikana. Turvallisuuspalvelu väittää, että heidän työntekijänsä toiminta on laillista, mutta korruptionvastaisen asiantuntijan Serhiy Mytkalykin mukaan virkamiehillä ei ole lupa harjoittaa tällaista liiketoimintaa.

Lisäksi toimittajat ovat paljastaneet, että ukrainalainen yritys “Sanatorio Koral” on rekisteröity uudelleen Venäjän lain mukaan miehitetyllä Krimillä. Yrityksen omistajat ovat kaksi Ukrainan kansalaista: entinen kansanedustajan Elbrus Tedejevin ex-vaimo ja henkilöstöhallinnon akatemian presidentin Rostyslav Shchokinin vaimo.

Kommentoi tätä artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:45:27